Lila Kağıt Halka Arz Olacak

Lila Kağıt Halka Arz Olacak
Temizlik kağıdı sektöründeki öncü şirketi Lila Kağıt, halka arz için son hazırlıklarını tamamladı. Sermaye Piyasası Kurulu'nun onayıyla adım atan şirket, yatırımcıların dikkatini çekti. Lila Kağıt'ın halka arzında talep toplama süreci belirlendi.

30 Nisan ile 2-3 Mayıs 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek talep toplama sürecinde, yatırımcılar Lila Kağıt'a ortak olma fırsatı yakalayacaklar. Sofia, Maylo, UltraBerrak ve Nua gibi markalarıyla tanınan şirket, dünya genelinde 80'den fazla ülkeye ihracat yapıyor ve temizlik kağıdı sektöründe önemli bir konumda bulunuyor.

Lila Kağıt'ın halka arzında pay başına fiyat 37,39 TL olacak. İşlem kodu ise "LILAK" olarak belirlendi. Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ve Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler A.Ş. liderliğindeki konsorsiyum, talep toplama sürecini yönetecek.

Şirketin çıkarılmış sermayesi 500 milyon TL'den 590 milyon TL'ye çıkarılacak ve halka arz edilecek toplam payların yüzde 70'i yurt içi bireysel yatırımcılara, yüzde 20'si yurt içi kurumsal yatırımcılara ve yüzde 10'u yurt dışı kurumsal yatırımcılara sunulacak.

Halka arzdan elde edilecek gelirin önemli bir kısmı, şirketin Erzurum ve Ergene'deki fabrika yatırımları ile yenilenebilir enerji projelerinde kullanılacak.