Merkez Bankası Faiz Kararını Bugün Açıklayacak

Merkez Bankası Faiz Kararını Bugün Açıklayacak
Merkez Bankası'nın bugün gerçekleştireceği faiz kararı toplantısı, ekonomik çevreler tarafından büyük bir merakla bekleniyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Para Politikası Kurulu'nun (PPK) Nisan ayı faiz kararı için bugün saat 14.00'te toplanacak. Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan liderliğinde gerçekleşecek toplantıda, piyasaların ve ekonomistlerin sabit faiz beklentisi öne çıkıyor.

AA Finans tarafından düzenlenen beklenti anketine katılan 16 ekonomist, TCMB'nin faizi yüzde 50 seviyesinde tutmasını öngörüyor. Geçtiğimiz ay yapılan 500 baz puanlık faiz artışı sonrası stabil bir politika izleneceği tahmin ediliyor.

Anket sonuçlarına göre ekonomistlerin beklentileri yüzde 50 ile yüzde 55 arasında değişiklik gösterirken, yıl sonu için medyan faiz beklentisi yüzde 45 olarak belirlendi.

Yabancı Uzmanlar Türk Lirası İçin Umutlu

Yabancı piyasa analistleri de TCMB'nin faizleri sabit tutacağına ve Türk Lirası'nın önümüzdeki aylarda değer kazanacağına dair görüş bildirdi.

Natixis'in ekonomisti Inna Mufteeva, Mart ayında gerçekleşen beklenmedik faiz artışının ardından Türk ekonomisine olan etkilerin değerlendirileceğini belirtti. Mufteeva ayrıca "Liranın istikrara kavuştuğu ve değer kaybının yavaşladığı bir süreçteyiz. Dövizdeki bu pozitif eğilim, iç fiyat baskılarını hafifletebilir," dedi.

Societe Generale'den Marek Drimal ise liranın turizm sezonunun canlanması ve mevsimsel iyileşmeler sayesinde ikinci ve üçüncü çeyrekte daha da güçleneceğini öngördü. Drimal, "Enflasyonla mücadele ve piyasa koşullarına uygun şekilde rezerv biriktirme TCMB'nin öncelikleri arasında yer alıyor," şeklinde konuştu.