SPK İki Şirketin İlk Halka Arzını Onayladı

SPK İki Şirketin İlk Halka Arzını Onayladı
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği AŞ'nin ilk halka arzına resmi onayını verdi. Şirketin pay başına 70 liradan yapılacak halka arzı, piyasalarda büyük bir heyecan yarattı.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), hareketli bir günün ardından Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği AŞ ile Garanti Faktoring AŞ'nin ilk halka arzını onayladı.

Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği AŞ'nin hisse başına 70 liradan gerçekleşecek ilk halka arzına SPK'den yeşil ışık geldi. Bu hamle, şirketin büyüme ve genişleme stratejilerine destek sağlayacak.

SPK, Garanti Faktoring AŞ'nin 318 milyon liralık bedelsiz sermaye artırımı başvurusunu kabul etti. Ayrıca Lider Faktoring AŞ, Creditwest Faktoring AŞ, Deniz Finansal Kiralama AŞ, ING Bank AŞ ve Ülker Bisküvi Sanayi AŞ'nin çeşitli tutarlardaki borçlanma aracı ihraç başvurularını da onayladı.

SPK, Türkiye'de yerleşik kişilere yönelik internet aracılığıyla yurt dışında kaldıraçlı işlem yaptırılan 25 internet sitesine erişimin engellenmesi için gerekli hukuki işlemleri başlatma kararı aldı.