Ticaret Bakanlığı, Simit Fiyatlarında Onay Zorunluluğu Getirdi

Ticaret Bakanlığı, Simit Fiyatlarında Onay Zorunluluğu Getirdi
15/12/2004 tarihli Resmî Gazete'de yayımlanan "Tacir ve Sanayiciler Tarafından Üretilen Mal ve Hizmetlerin Azami Fiyat Tarifelerinin Düzenlenmesi Hakkında Yönetmelik"te değişiklik yapıldı.

Ekmek fiyatlarında olduğu gibi, simit fiyatlarının da belirlenmesinde Ticaret Bakanlığı'nın onayı artık zorunlu hale geldi.

Tacir ve Sanayiciler Tarafından Üretilen Mal ve Hizmetlerin Azami Fiyat Tarifelerinin Düzenlenmesi Hakkında Yönetmeliğin ilgili maddesinde yapılan değişiklikle, Ticaret Bakanlığı'nın görüşü alınmadan yeni fiyat tarifeleri yürürlüğe konulamayacak.

Yönetmeliğe göre tarifelerin belirlenmesinde ilgili meslek komitesinin görüşü alınacak ve en geç onbeş gün içinde bu görüş bildirilecek. Ancak simit fiyatlarının tespitinde daha fazla dikkat gerektiren bir süreç izlenecek. Ticaret İl Müdürü, Tarım ve Orman İl Müdürü, esnaf ve sanatkarlar odaları birliği, tarifeyi düzenleyen oda ve ilgili belediyenin temsilcilerinden oluşan bir heyetin değerlendirmesi alınacak.

Heyetin değerlendirmesi ve meslek komitesinin görüşü doğrultusunda oluşturulan fiyat tarifesi, Ticaret Bakanlığı'nın olumlu görüşü alındıktan sonra ilgili meclisin onayına sunulacak. Ancak Bakanlık tarafından olumsuz bir görüş bildirilmesi durumunda, yeni bir tarife hazırlanacak ve bu tarife ile ilgili tekrar Bakanlık görüşü alındıktan sonra meclisin onayına sunulacak.