Trafik Sigortası Primlerine Yüzde 3,25 Artış Geliyor

Trafik Sigortası Primlerine Yüzde 3,25 Artış Geliyor
Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), zorunlu trafik sigortası primlerine haziran ayında yüzde 3,25 oranında artış yapılacağını duyurdu.

Trafik sigortası primleri için yeni bir döneme giriliyor. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından yapılan açıklamaya göre haziran ayında uygulanacak azami prim artış oranı yüzde 3,25 olarak belirlendi.

SEDDK'nın yayımladığı genelgeye göre karayolları motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortası (zorunlu trafik sigortası) primlerinde haziran ayında geçerli olacak azami prim artışı yüzde 3,25 olarak belirlendi.

Bu yeni düzenlemeye göre 1 Mayıs itibarıyla devreye alınan hasar maliyet endeksi uygulamasıyla birlikte her ay endeksi oluşturan unsurlar dikkate alınarak prim artışı hesaplanacak. Bu unsurlar arasında asgari ücret, yedek parça, bakım-onarım maliyetleri ve motorlu araçlardaki fiyat değişimleri bulunuyor.

Yapılan düzenleme ile trafik sigortası prim artışları daha şeffaf ve düzenli bir şekilde gerçekleştirilerek, sigortalıların daha güvenli ve sürdürülebilir bir trafik sigortası sistemi içerisinde olması hedefleniyor.