Türkiye Yeni Haftada Yoğun Veri Gündemi Yaşayacak

Türkiye Yeni Haftada Yoğun Veri Gündemi Yaşayacak
Türkiye'de piyasalar, gelecek haftadan itibaren yoğun ekonomi gündemine odaklanarak birçok sektörde veri akışı sağlayacak.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), bugün yayınladığı raporla Nisan ayı ekonomik güven endeksi verilerini kamuoyuyla paylaştı. Endeks, Şubat ayında 99 iken Mart ayında %1 artışla 100 değerine yükselmişti, bu da ekonominin hız kazandığını gösteriyor.

Turizm geliri 2023'ün son çeyreğinde, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla %6,8 artarak 12 milyar 272 milyon 673 bin doları buldu. Bu rakamlar, Türkiye'nin turizm potansiyelinin güçlendiğini gösteriyor.

Dış Ticaret ve Hizmet Sektöründe Değerlendirme

TÜİK, ayın son gününde Mart ayına ilişkin dış ticaret istatistikleri ve hizmet üretici fiyat endeksi ile yılın ilk çeyreğine dair turizm istatistiklerini de açıklayacak.

Ticaret Bakanlığı, Mayıs ayının ilk günlerinde Nisan ayı ihracat rakamlarını da açıklayacak.

Bakan Ömer Bolat, Mart ayında ihracatın 22 milyar 578 milyon dolar olarak gerçekleştiğini belirtti ve aylık ihracat artışının devam ettiğine dikkat çekti.

TÜİK, 3 Mayıs Cuma günü Nisan ayına ilişkin enflasyon verilerini kamuoyuyla paylaşacak.

Tüketici fiyat endeksi Mart ayında aylık bazda %3,16, yurt içi üretici fiyat endeksi ise %3,29 artış gösterdi. Yıllık enflasyon ise tüketici fiyatlarında %68,5, yurt içi üretici fiyatlarında %51,47 olarak gerçekleşti.