Emekliler Yht İle Ankara Turuna Çikti

Emekliler Yht İle Ankara Turuna Çikti

Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından Emekliler Konağı sakinlerine yönelik Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile günübirlik Ankara gezisi düzenlendi.
Geziye katılan emeklilere gezi boyunca otobüslerde profesyonel turizm rehberleri eşlik edecek. Gezide ilk olarak Anadolu Medeniyetler Müzesi ziyaret edilecek. Sonrasında Hamamönü semtinde bulunan 1800’lü yılların sonunda yapılmış olan evlerin, 2009-2012 yılları arasında düzenlenmesiyle geziye açılan Mehmet Akif Ersoy’un evi ziyaret edilip öğle namazı için Ankara’nın en büyük Camisi olan Kocatepe Camisine gidilecek.
Atatürk Orman Çiftliği’ni gezme fırsatı bulacak olan emekliler burada yenilecek öğle yemeğinin ardından Ankara Kalesi içersinde Ak Kale, Keçi Burcu, Alaaddin Cami ve Kale içerisindeki evleri gezecekler. Ardından 15. yüzyılda yaşamış büyük sufilerden biri olan, İslam dünyasına birlik, beraberlik duygusu için hizmet eden Hacı Bayram Veli’nin Türbesi ziyaret edilip burada Mars Tapınağı, Agustus Tapınağı ve Hacı Bayram Camii görülecek. Yoğun bir gezinin ardından emekliler günün yorgunluğunu Ankara’nın önemli parklarından bir olan Gençlik Parkı’nda atacaklar.
Sabahın erken saatlerinde YHT Garında emeklileri uğurlayan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, emeklilerimizin hoşça vakit geçirip yeni yerler görebilmeleri amacıyla böyle bir program düzenlediklerini belirtti. Emeklilerimizin birlik ve beraberlik içerisinde güzel vakit geçirmelerini dileyen Başkan Hançerli, emeklilerimize yönelik gezilerin, sinema gösterimleri ve birtakım kültürel faaliyetlerle devam edeceğinin müjdesini verdi. Yaklaşık 250’ye yakın emekli ile tura çıktıklarını dile getiren Hançerli, geziden herkesin çok mutlu olacağını ifade ederek, “Gezilerimizin burası ile sınırlı kalmasını istemiyoruz” diye konuştu.
Her hafta çeşitli etkinliklerle günlerini geçiren emekli konağının müdavimleri, kendilerine bu tür sosyal aktiviteleri kazandıran Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli’ye teşekkür etti.