Emekliye 13.maaş masada!

Emekliye 13.maaş masada!

Takvim'in emekliye 13. maaş önerisi olan 'ikramiye' konuşulmaya devam ediyor. Emekliler, "Eğer zam sistemi değişmiyorsa, bizlere ikramiyeyle destek verilsin" derken, çeşitli formüller de gündeme geliyor. Yaklaşık 10.5 milyon emeklinin gündeminin ilk sırasında zam bulunuyor. Emekliler, maaşlarda iyileştirme olması için yüzdeli zam değil, seyyanen zam istiyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, zamları enflasyona endeksli olduğu için maaşlarında ayarlama yapılamadığını belirtirken, memur emeklileri gibi toplu sözleşme talep ediyor.

FORMÜLLER MASADA

Zam sisteminin değişmesini bekleyen emekliler, "Bu sayede tüm emekliler arasında bir eşitlik olacak ve aradaki maaş uçurumları da sona erecek. Böylece SSK ve Bağ-Kur emeklileri de ne kadar zam alacaklarını önceden bilecek" dediler. Emekliler bu konunun çözülebilmesi durumunda ise ikramiye ödenmesi yoluna gidilmesini istiyor. Böylece ek bir gelire kavuşacaklarını belirten emekliler, "Bu bizim için 13'üncü maaşımız olur" diyor. Emeklilere ikramiye için çeşitli formüller de gündeme geliyor. Tüm emeklilere her yıl 1 maaş ikramiye verilebileceği konuşuluyor. Ödeme zamanı için de farklı formüller gündemde. Emeklilerin maaş zamlarının yapıldığı Ocak ve Temmuz'da ikramiyenin yatırılabileceği ifade edilirken, "Bayramlardan önce de ödenebilir" önerisi de yapılıyor.

PROMOSYON ÇÖZEBİLİR

Emekliler bankalarla yapılacak anlaşma sonunda ortaya çıkacak promosyon ödemelerinin emekliler için bir ek gelir haline geleceğini belirterek, "10.5 milyon emekli bu şekilde nefes alacak. Bu işten hem emekliler hem de bankalar kazanacak. Promosyon veren banka emeklilerin maaşını ödeyecek" dediler.