Emitt 2015 Fuarında Dicle Üniversitesi Kültür Elçisi Oldu

Emitt 2015 Fuarında Dicle Üniversitesi Kültür Elçisi Oldu

İstanbul Tüyap Fuar Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırlayan ve dünyanın en büyük 5. turizm fuarı olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMITT) kurulan Diyarbakır ve Dicle Üniversitesi standı yoğun ilgi gördü.
İstanbul Tüyap Fuar Merkezi’nde dünyanın en büyük 5. turizm fuarı olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda 71 ülke, 4 bin 500’ü aşkın kurum, kuruluş ve beldenin katılımlarıyla kapılarını açtı. Fuara, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı, Dicle Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Sabri Eyigün, Vali yardımcısı Ahmet Dalkıran ve çok sayıda kuruluş katıldı.
Diyarbakır’ı temsilen kurulan stantta misafirlere Diyarbakır’ın geleneksel lezzetleri ikram edildi. Her şehir kendine özgü özelliklerini sergiledi. Halayların eksik olmadığı Diyarbakır standında, dibek kahvesi, kadayıf ve örgü peynir büyük ilgi gördü. Hasanpaşa modelli stantta kültür elçiliği görevini yürüten Dicle Üniversitesi standı hem hat hem de ebru sanatı ile her fuarda olduğu gibi katılımcıların büyük beğenisini kazandı.
Fuarın vazgeçilmezi olan Dicle Üniversitesi, sanatseverleri 3 gün boyunca ağırlayacak.