Emitt Fuarında Kayısı Dönerine Yoğun İlgi

Emitt Fuarında Kayısı Dönerine Yoğun İlgi

İstanbul TÜYAP Fuar Merkezi’nde 70’e yakın ülkeden katılımın olduğu 19. Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMITT) bulunan Malatya Standında günlük 30 kilo kayısı döneri ikram ediliyor. Fuar davetlileri kayısı dönerine yoğun ilgi gösteriyorlar.
Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Büyükşehir Kültür A.Ş, Fırat Kalkınma Ajansı, Büyükşehir Esenlik Şirketi, Pütürge, Darende ve Arapgir ilçe belediyeleri ile kentteki turizm sektörü temsilcilerinin destekleri ile EMİTT Fuarında açılan Malatya Standında kurulan kayısı döneri katılımcıların ilgisini görüyor.
Lütfi Acıbucu tarafından, döner bıçağı ile kesilerek ikram edilen kayısı dönerine fuara katılan protokol üyeleri ile birlikte fuarı gezen vatandaşlar ve davetliler ilgi gösterdiler. Ücretsiz olarak ikram edilen kayısı döneri gün kurusu kayısıdan yapılırken, içerisinde zencefil, karanfil, tarcın, fındık, fıstık, susam bulunuyor.
Bu arada, Malatya Standına gelen Iğdır Valisi Davut Haner, “Kayısı Iğdır’dan, döneri Malatya’dan desek” diye espri yaptı. Vali Haner, “Tadı güzel, kayısı olur da tadı olmaz mı?” ifadesini kaydetti.