Emitt Fuarı’nda Mersin Rüzgarı Esti

Emitt Fuarı’nda Mersin Rüzgarı Esti

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) bugün açıldı. Bu yıl 19. gerçekleştirilen fuarda Mersin Büyükşehir Belediyesi koordinesinde ilçe belediyelerin katılımıyla kurulan stant yoğun ilgi gördü.
22-25 Ocak tarihleri arasında Tüyap Fuar Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırlayacak olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) 71 ülke, 4 bin 500’ü aşkın kurum, kuruluş ve beldenin katılımlarıyla kapılarını açtı. Fuarın açılışına birçok isim katılırken, Mersin’den de Vali Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut ile ilçe belediye başkanları katıldı. Fuarda Mersin Büyükşehir Belediyesi koordinesinde kurulan stant büyük ilgi gördü. Standa yoğurtlu lokum, cezerye, portakal, limon, çilek, muz gibi ürünler ziyaretçilere ikram edilirken,çok sayıda protokol üyesi de Mersin standını ziyaret etti. Burada konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, bugün bütün ilçelerle birlikte EMITT’de olduklarını ifade ederek, "Bütün belediye başkanlarımız kendi ilçeleriyle ilgili tanıtımda önemli görevler üstlendiler. Bizde Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak geniş bir standı ilk defa kiraladık. Bugüne kadar Mersin bu şekilde hiç tanıtılmamıştı. Sadece ilçe birkaç belediye stantlar açıyordu. Kalkınma ajansları da bir stantta Mersin ve Adana’yı tanıtıyordu. Tabi bölgemiz tarihin derinliklerinden bugüne kadar çok önemli bir cazibe merkezi, kültür değerlerimiz gerçekten çok fazla. Ancak biz geçmişte bunun farkına varamamışız ve bir kısmını heba etmişiz. İnşallah bütün belediye başkanlarımızla birlikte el ele vererek bu tarihi değerlerimizi yeniden ayağa kaldırmaya, canlandırmaya ve turizmin hizmetine sunmaya hazırlanıyoruz" diye konuştu.
Bölgede turizmin her türlü çeşidinin olduğunu vurgulayan Kocamaz, "İnanç turizmi, deniz turizmi, dağ turizmi, kültür turizmi gibi birçok kültürü Mersin’de bir arada görebiliyoruz. Onun için diğer turizm bölgelerinden çok daha anlamlı bir bölge. İnşallah bu bölgeyi en iyi şekilde tanıtır. Özellikle bölgemizin en önemli sorunu olan istihdam sorununu ortadan kaldırmak yolunda gayretlerimizi yoğunlaştıracağız. Bu tür fuarlar tanıtım konusunda bir fırsat. Geçmişte biz sadece EMITT değil yurt dışında da turizm fuarlarına katıldık. İnşallah bundan sonra da Büyükşehir Belediyesi şemsiyesi altında bütün ilçelerimizle birlikte gerçekleştireceğiz. Bölgemizdeki kültür değerlerini inşallah tüm dünya ile paylaşacağız. Biz gittiğimiz yerlerde sadece kültür değerlerini değil bölgede üretilen ürünleri tanıtıyoruz" dedi.
Mersin Valisi Özdemir Çakacak ise bugün Mersin olarak bu fuarda olduklarını belirterek, "EMITT fuarı dünyanın en büyük turizm fuarlarından biri. 70’in üzerinde ülkenin katıldığı çok önemli bir fuar. Böyle önemli fuarlarda Mersin gibi önemli ve güzel şehirlerin tanıtılması gerekiyor. Çünkü biz turizm değerleri anlamında çok büyük zenginliğe sahibiz. Turizm her türlü çeşidinde varız. Bu çeşitleri uluslararası fuarlarla tanıtarak bu bölgeye daha fazla turisti çekmek zorundayız. Çukurova Kalkınma Ajansı olarak Mersin ve Adana iliyle katıldık. Yine Büyükşehir Belediyesi diğer ilçeleri de kapsayacak şekilde son derece de büyük bir stantla katıldılar. Amacımız sahip olduğumuz turizm değerlerimizi dünyaya tanıtmak. Gerçekten çok zengin bir turizm potansiyelimiz var. Ama istiyoruz ki bu turizm potansiyeli her yönü ile katma değere dönüşsün. Bu tür fuarlara sektör temsilcileriyle sadece yurt içindeki değil aynı zamanda yurt dışındaki fuarlara da katılmanın bir zorunluluk olduğunu düşünüyoruz" şeklinde konuştu.