Emniyet Müdürlüğü Servis Sürücülerini Bilgilendirdi

Emniyet Müdürlüğü Servis Sürücülerini Bilgilendirdi

Sivas Emniyet Müdürlüğü tarafından okullardaki öğrencileri taşıyacak olan servis sürücülerine yönelik olarak bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
2014-2015 eğitim öğretim yılının başlamasına birkaç gün kala, öğrencileri taşıyacak olan servis sürücülerine, rehber öğretmenlere yönelik olarak bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği salonunda Emniyet Müdürlüğü, Belediye Başkanlığı, Şoförler ve Otomobilciler Odası , Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrenci servisi taşımacılığı yapan temsilciler, sürücüler ve rehber personelin katıldığı toplantıda öğrenci servisi taşımacılığı yapılan araçlar , taşıma faaliyetinde bulunan sürücüler ve personelin uyacakları kurallar anlatıldı.
Toplantıda konuşan Emniyet Amiri Sefer Yerebakan, çocukların evlerinden okullarına, okullarından evlerine taşınmaları sürecinde öğrencilerin ve okul taşıtlarının karıştığı trafik kazalarını önlemek ve çocukların eğitimlerini sağlıklı bir şekilde sürdürebilmeleri için trafik güvenliğinin önemli olduğunu söyledi.
Öğrenci servis araç şoförünün yetkili ve hizmetin niteliklerine sahip olması gerektiğini vurgulayan Yerebakan, sürücülerin davranışında sevgi ve saygının hakim olmasını isteyerek, “Öğrenci, veli, servis rehberi, okul idarecileri, ve şirket yöneticileri yada çalışanlar ile ilişkilerinde ve trafikte daima nazik ve hoşgörülü olmalıdır. Görev süresi boyunca firmanın belirlediği kıyafetler giyilmelidir. Giysiler temiz ve ütülü olmalıdır. Her gün traş olmalı, hijyene dikkat etmelidir.. Görev süresinde araç içinde ve dışında görev alanlarında sigara içmemelidir. Tespih kullanmamalı, yolcu taşımacılığı sürücü mesleki yeterlilik belgesine ve belgesi kullandığı aracın sınıfına uygun olmalıdır.”dedi.
Öğrenci servis araçlarının durumları hakkında da bilgi veren Yerebakan, aracın yaşı 12 yaşından büyük olmaması gerektiğini belirtti.
Emniyet Amiri Sefer Yerebakan, aykırı öğrenci servisi taşımacılığı yapan ihbarların en kısa zamanda değerlendirilerek gerekli yasal işleminde yapılacağını, yönetmeliğe aykırı taşımacılık faaliyetlerinde bulunanlar hakkında Karayolu Trafik Kanununun 75. maddesine istinaden 172 TL idari para cezası yazılacağını belirterek, sürücüleri uyardı.
Toplantıya Emniyet Müdür yardımcıları Mesut Önal, Trafik Şube Müdürü Cengiz Emirza, Bölge Trafik Şube Müdürü Bekir Kahveci, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şaban Yalman, Belediye Başkan Danışmanı Erdoğan Yuvacı, Belediye Ulaşım Hizmetleri Müdürü Tahsin Akar, ile taşımacılık yapan servis yetkilileri ve sürücüler katıldı.