Enduro Yarışçıları Mahperi Hatun Kervansarayı’nda

Enduro Yarışçıları Mahperi Hatun Kervansarayı’nda

Tokat’ta yapılacak olan Türkiye Enduro Şampiyonası’nın 5. Ayak Yarışı öncesinde yarışmaya katılacak olan sporcular ile protokol tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan Mahperi Hatun Kervansarayı’nda buluştu.
Tokat Valisi Cevdet Can, Zile Kaymakamı Nuri Özder, Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, Pazar Belediye Başkanı Şerafettin Pervanlar, Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Arat, enduro yarışçıları ile Pazar ilçesindeki tarihi handa basına poz verdi. Vali Can, Topçam Yaylası’nda İl Özel İdaresi ve belediyenin destekleri federasyon temsilcilerinin rehberliğinde hazırlanan pistin Türkiye’nin en güzel enduro pistlerinden birisi olacağını kaydetti. Kent turizmine katkı sağlamak amacıyla atıcılık, off-road, motorkros, yayla turizmi rafting vb. sporları kazandırmak istediklerini ifade eden Vali Can, Tokat’ın İpek Yolu üzerinde bulunması nedeni ile kervansarayları, han ve hamamları ile meşhur bir şehir olduğunu belirterek, “Tarihi bir mekandan cenabı Allah’ın verdiği doğal bir mekana hareket başlayacak. Ballıca Mağarası da dünyanın sayılı mağaralarından. Mevla’nın sözü ile Tokat’ı görmek gerek” diye konuştu.
TTSO Başkanı Ahmet Arat ise Tokat’ın geleceğinin tarım, sanayi ve turizm olduğuna dikkat çekerek, heryıl yapılması planlanan bu yarışların turizm açısından kente önemli katkı sağlayacağını söyledi. Türkiye Motosiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Nedim Akülke de Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın faaliyet takviminde yer alan Sosyal Sorumluluk Projesinde "Spor Turizmin Geleceğidir” sloganı ile yola çıktıklarını ifade ederek, "Tokat tarihi ve kültür mirası ile çok önemli bir kent” şeklinde konuştu.
Basın açıklamasının ardından enduro yarışçıları Vali Can ile Akülke’nin tuttuğu Türk Bayrağı altından tek tek geçerek Ballıca Mağarası’na hareket etti. Vali Can, TTSO Başkanı Ahmet Arat’ın motosikletine binerek basına poz verdi. Türkiye Enduro Şampiyonası’nın 5. Ayak Yarışı, 11-12 Ekim tarihlerinde yapılacak.