Enerji Zirvesi Kapılarını 5’ci Kez Gaziantep’te Açıyor

Enerji Zirvesi Kapılarını 5’ci Kez Gaziantep’te Açıyor

Türkiye Enerji Zirvesi’nin 5’cisi bu sene 11-12 Eylül tarihlerinde Gaziantep’te düzenleniyor. Enerji Fuarcılık tarafından düzenlenen Tabi Kaynaklar ve Enerji Bakanlığı, EPDK ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle gerçekleştirilen zirvede; elektrik, doğalgaz, petrol ve LPG piyasalarının kamu temsilcileri bir araya gelecek.
Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın Zirve Başkanlığı’nda, TBMM Enerji Komisyonu Başkanı Halil Mazıcıoğlu, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, ÖİB Başkanvekili Ahmet Aksu, Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Nurettin Kaldırımcı’nın katılacağı zirveye, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ev sahipliği yapacak.
DÖRT PİYASA TEK ZİRVE
4 piyasanın tek çatı altında kamuyla buluşacağı Türkiye Enerji Zirvesi’nde, elektrik, doğal gaz, petrol ve LPG sektörlerinin tüm piyasa oyuncuları bir araya gelerek 2 gün boyunca pek çok önemli konuyu masaya yatıracak.
Konferanslar Başkanlığını EPDK eski Kurul Üyesi Fatih Dönmez’in yapacağı Zirve’nin konu ve konuşmacıları, katılımcı bir yaklaşımla sektör temsilcilerinde oluşan ‘Danışma Kurulu’ tarafından belirlendi. Enerji Bakanı Taner Yıldız ve EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz’ın katılacakları iki özel oturumun da yapılacağı zirve, pek çok yerli ve yabancı akademisyene de ev sahipliği yapacak.
ZİRVEDE HANGİ KONULAR OLACAK
Zirvede, Birincil Kaynaklar Açısından Türkiye Enerji Stratejileri, Büyük Tüketiciler Perspektifi ile Enerji Piyasası, Otomotiv yakıtlarında gelecek öngörüleri, Elektrik ve Doğal Gaz Piyasalarında Ticaret Nasıl Gelişecek? Elektrik ve Doğal Gaz Dağıtım ve İletiminde Beklentiler, Gelişmeler, Akaryakıt ve LPG Sektöründe Serbest Piyasa ve Rekabetin Önündeki Engeller, Yerel Girişimcilerin Enerji Piyasasından Beklentileri, Uluslararası Yatırımcıların Türkiye Enerji Piyasasına Bakışı, Türkiye’de Yenilenebilir Enerji Kaynakları gibi son derece önemli konular, her biri alanında uzman konuşmacılar tarafından masaya yatırılacak.
NEDEN GAZİANTEP?
İlk ikisi Ankara’da, 3’cüsü Kayseri’de, geçtiğimiz yıl 4’cüsü Trabzon’da düzenlenen Türkiye Enerji Zirvesi, bu yıl Gaziantep’te gerçekleşiyor. Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan zirveye yerli ve yabancı birçok firmanın katılması bekleniyor. Türkiye’nin en hızlı büyüyen ve gelişen şehirlerinden Gaziantep, tam bir kalkınma atağında. Kentte sanayi yatırımları son yıllarda hızla artarken, enerji sektörünün ilgisi de her geçen yıl artıyor.
Her yıl neredeyse onlarca konferans ve sempozyumun yapılmakta olduğu başkent Ankara ve İstanbul dışında böylesi geniş katılımlı bir Zirve’nin bu defa Anadolu’nun merkezlerinden birisi olan Gaziantep’te yapılıyor olması da büyük anlam ifade ediyor.
KONGRE MERKEZİ’NDE SERGİ DE YER ALACAK
5. Türkiye Enerji Zirvesi’ne ev sahipliği yapacak olan Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde özel olarak inşa edilecek sergi alanı ile enerji sektöründe yer alan pek çok firma, alanda kuracakları stantlarda gelen ziyaretçileri ağırlama fırsatı yakalayacak.
ALTIN VANA & ALTIN VOLTAJ & ALTIN VARİL ÖDÜL TÖRENİ YAPILACAK
Elektrik, doğal gaz, akaryakıt ve LPG sektörlerinde yer alan firmaların yapmakta oldukları “Sosyal Sorumluluk Projeleri”nin ödüllendirileceği Altın Vana, Altın Voltaj ve Altın Varil Başarı Ödül Töreni ise 11 Eylül akşamı Hasan Kalyoncu Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Ödüller, sosyal sorumluluk projelerinin teşvik edilmeleri noktasında önemli bir misyonu yerine getiriyor.