Engelli Ailenin Yardımına Koştular

Engelli Ailenin Yardımına Koştular

Malatya’da engelli karı-kocanın zor durumda olmaları nedeniyle yardım isteğine hayırsever vatandaşlar duyarsız kalmadı. Aileye ayrıca aylık bakım maaşı da bağlanması için çalışma başlatıldı.
Geçtiğimiz günlerde Malatya’nın Çilesiz Mahallesi’nde zor durumda oldukları için kirayı ödeyemedikleri ve evin camlarının kırık olması nedeniyle de üşüdüklerini söyleyen engelli karı-kocanın bu feryadını duyan hayırsever bir işadamı, aileye yardımda bulundu. İsminin açıklanmasını istemeyen hayırsever, aile ile iletişime geçerek evin kırık camlarını değiştirdi ayrıca kira konusunda da bir miktar nakit yardımında bulundu.
Yine haberin basında yer almasının ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Malatya İl Müdürlüğü de harekete geçerek Çetinkaya ailesini ziyaret etti. Evde yapılan incelemenin ardından görevliler, engelli Hasan Çetinkaya’ya aylık bakım aylığı bağlanması konusunda çalışma başlattı.
Hasan Çetinkaya, kendisine yardım elini uzatan hayırsevere teşekkür ederken, aylık bakım parasının da bağlanması ile sorunlarının bir nebze çözüleceğini söyledi. Devlet yetkililerine de teşekkür eden Çetinkaya, yardımlar için teşekkür etti.
Seher Çetinkaya ise çok mutlu olduklarını belirterek çocuklarının artık üşümeyeceğini söyledi. Seher Çetinkaya, aylık bağlanması durumunda 3 ayda bir aldığı engelli maaşının kesilip kesilmeyeceği konusunda da tereddüt yaşadıklarını belirterek, Devlet yetkililerine seslenerek 1+1 yoksul konutlarından kendilerinin de faydalandırması konusunda destek istedi.