Engelli Şahis Bu Defa Yol Engeline Takıldı

Engelli Şahis Bu Defa Yol Engeline Takıldı

Aydın’ın Söke ilçesine bağlı Çavdar Mahallesi’nde yaşayan ve iki yıldır elektrikli sandalyesi olmadığı için evden dışarı çıkamayan 50 yaşındaki Mehmet Ayrılmaz, akülü sandalyesine kavuştu ama yol sorunu nedeniyle özgürlüğüne kavuşamadı.
İstanbul Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir tarafından hediye edilen akülü sandalye sayende 2 yıl sonra evin içindeki yatağından dışarı çıkıp güneşi gören Mehmet Ayrılmaz, yaklaşık 26 aydır çıkamadığı köy meydanına çıkmayı denedi ama bozuk yollar nedeniyle çok özlediği köy meydanına ve köy kıraathanesine ulaşamadı. Eşinin 106 kilo ağırlığında olduğu için taşımadığını ve akülü sandalye geldiğinde çok sevindiklerini belirten Ayşe Ayrılmaz, “Engelimizi aştık ama Mehmet’in çok istediği köy meydanına ve köy kıraathanesine bozuk olan yollar nedeniyle ulaşamadık. Kilosu ağır olmasa sırtımda taşıyacağım ama ben de rahatsızım ve kadın halimle eşimi taşımaya beceremiyorum. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız da benim gibi hem ana hem eş. Beni en iyi O anlar. Sayın başkanımız bozuk olan yolumuzu elektrikli sandalye yürüyecek hale getirtirse O’na eşim ve ben ömür boyu duacı oluruz” dedi.
Bağışlanan tekerlekli sandalye ile büyük bir heyecanla aylardır görmediği köy meydanı ve köydeki arkadaşlarını görmek için evinden yola çıkan Mehmet Ayrılmaz, yaklaşık 300 metrelik yolun 60 metresi oldukça bozuk olduğu için köy meydanına ulaşamadı. Çevredekilerin yardımına rağmen bozuk yolda elektrikli sandalye yürütülemeyince felçli olan Mehmet Ayrılmaz geldiği yoldan geri dönmek zorunda kaldı.
Yola daha önce parke taşı döşendiğini ancak yağmur sonucu bazı yerlerde çökme ve bozulma olduğu için yolun bir kısmının elektrikli sandalye kullanılamayacak kötü duruma geldiğini belirten Ayşe Ayrılmaz, “Çocuklarım da küçük. Eşimi bir türlü taşıyamıyoruz. Eğer bu yol düzelirse eşim çok mutlu olacak ve yeniden hayata dönecek. Tek umudumuz da Belediye başkanımız. Yolumuz yapılırsa dünyalar bizim olacak” diye konuştu.