Enver Nazlı Taekwondo Poomsae Şampiyonasinda Türkiye 2. Oldu

Enver Nazlı Taekwondo Poomsae Şampiyonasinda Türkiye 2. Oldu

Ağustos ayında Balıkesir’de yapılan Taekwondo Poomsae Türkiye Şampiyonası’nda Kayseri’yi temsil eden Enver Nazlı, gümüş madalyanın sahibi oldu.
Balıkesir Kurtdereli Spor Salonu’nda yapılan şampiyonaya 38 ilden 567 sporcu katılırken, büyük erkekler (61-65) yaş kategorisinde mücadele eden Enver Nazlı üst düzey bir performans göstererek Türkiye 2.’si oldu. Arif Molu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde makine teknolojisi öğretmeni olan Enver Nazlı, uzun yıllar poomse sporu ile iç içe olduğunu belirterek şunları söyledi:
"65 yaşındayım. Kayseri’den geldim. Taekwondo’ nun temel taşlarından biriyim diyebilirim. Taekwondo’ya 1967 başladım ve bu şampiyonaya da öğrencilerime örnek olabilmek için katıldım. Türkiye ikincisi oldum. Madalyamı aldım. Poomse taekwondo’nun temeli.Vücudun sağlıklı olması ve en önemlisi beyin konsantre olabilmek yol çizmek önemli ve bunuda poomse ile sağlıyorsunuz. İnsanlarımız bilsinler ki sporun yaşı yok 7 yaşında da 70 yaşında da bu sporu yapabilirler. Tüm sporculara başarılar diliyorum. Hiçbir zaman ümitlerini kesmesinler bir gün mutlaka başaracaklardır buna inansınlar."