Erbaa Belediyesi’nde 60 Kişiye İstihdam

Erbaa Belediyesi’nde 60 Kişiye İstihdam

Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım, İŞKUR vasıtasıyla 60 kişiyi istihdam edeceklerini söyledi.
Tokat’ın Erbaa ilçesinde “Erbaa Belediyesi Toplum Yararına Programı” kapsamında çevre temizliği ve düzenlemesi, bina ve ibadethane temizliği, alt yapının yenilenmesi ve park bahçe işleri projelerinde çalıştırılmak üzere İŞKUR ile 60 kişinin istihdamını öngören sözleşme Tokat İŞKUR İl Müdürlüğü’nde Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım ve İl Müdürü İbrahim Akpınar tarafından imzalandı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Yıldırım, “Geçtiğimiz Aralık ayında 40 tane İŞKUR işçisinin Erbaa Belediyesi tarafından yere işlerine son verilmesi sonucu İŞKUR belediyeye ceza kesmişti. İki yıl boyunca İŞKUR vasıtasıyla işçi çalıştıramayacaktık. Ancak girişimlerimiz sonucunda bu cezayı durdurduk. Yine İŞKUR vasıtasıyla işçi çalıştırabileceğiz. Bu hem Erbaa için hem de belediyemiz için oldukça sevindirici, olumlu bir gelişme. Bilhassa evde bakıma muhtaç insanlarımıza yardımcı olacağız. Aramıza İŞKUR aracılığı ile sekiz aylığına katılacak olan arkadaşlarımız, evlerinde yalnız yaşayan, bakıma ihtiyacı olan vatandaşlarımızın bakımlarının yanında ibadethane, çevre temizliği gibi konularda hizmetlerimize katkı sağlayacak bir ekip olacak” dedi.
Öte yandan Erbaa Belediyesi’nin asli hizmetlerin yerine getirilmesine ihtiyaç duyulan iş gücü açığı İŞKUR tarafından giderileceği bildirildi. 60 kişinin 8 ay boyunca çalışacağı işin toplam maliyeti 666 bin 792 TL olacağı ve bu bedelin İŞKUR tarafından karşılanacağı kaydedildi.