Erciş’te Olayların Ardından

Erciş’te Olayların Ardından

Van’ın Erciş ilçesinde, dün Kobani’ye yönelik saldırıları protesto eden grupların polisle çatışması sonucunda, çok sayıda iş yeri tamamen kül olurken, dükkanları yanan esnaf ise sokağa çıkma yasağına rağmen, sabahın ilk saatleriyle birlikte yanan iş yerlerine gitti.
İlçedeki olayların şiddetlenmesinin ardından, dün saat 18.00 sıralarında, Van Valiliği kararıyla ilan edilen sokağa çıkma yasağına vatandaşlar büyük oranda uyuyor. Yasağa rağmen dükkanları yanan esnaf, sabahın ilk saatleriyle birlikte küle dönen iş yerlerinin başına geldi. Halen dumanların yükseldiği dükkanlarının başında gözyaşlarına hakim olamayan esnaflar, yıllardır biriktirdikleri birikimlerinin gözleri önünde yok olmasına dayanamadıklarını ve devletten sıkıntılarının bir an önce giderilmesini talep ettiklerini belirtti.
Bu arada, dün ilçenin Atatürk, Emniyet, Zilan, Dalan, İnönü, Vanyolu, Haşmet Bedii Kürüm, Kışla ile Çınarlı Caddelerinde devam eden olaylarda, göstericiler tarafından 50’ye yakın iş yerinin atılan molotoflardan dolayı yandığı veya tahrip olduğu, 4 banka şubesinin büyük zarar gördüğü, AK Parti Erciş İlçe Başkanlığı binasının kısmen yandığı, kaymakamlık binasında ise taş ve molozların etkisiyle küçük çapta hasar oluştuğu gözlendi. Polis ekipleri araçlardan, din görevlileri de minarelerden vatandaşlara duyuru yaparak, sokağa çıkma yasağına uymaları konusunda telkinde bulunuyor.