Eş Başkan Olan Ve Dağkıran’dan İadeyi Ziyaret

Eş Başkan Olan Ve Dağkıran’dan İadeyi Ziyaret

Bitlis Belediyesi eş başkanları Hüseyin Olan ve Nevin Daşdemir Dağkıran, Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban’a iadeyi ziyarette bulundular.
Başkan Çoban’ı makamında ziyaret eden eş başkanlar Olan ve Dağkıran, burada bir süre sohbet ettiler. Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen ziyaretin ardından bir açıklama yapan Bitlis Belediyesi Eş Başkanı Hüseyin Olan, “Bugün Ahlat Belediyesi’ni ziyaret etmemizin nedeni, sonuçta bir ilin belediyeleriyiz. Bu ilde ilçelerimizle birlikte aynı amaca hizmet ediyoruz. Ziyaretlerimiz fikir alışverişi anlamında bizlere katkı sağlıyor. Bundan sonra ki süreçte de bunun devam ederek olgunlaşmasını, fikir alışverişlerinin bulunulması hedefimizdir. Bu nedenle önümüzdeki süreçte de Bitlis dediğimiz zaman sadece il merkezi anlaşılmamalıdır. Bitlis, ilçeleri ve beldeleriyle birlikte tüm yaşam alanlarıyla ele alınmalıdır. Bu ilin gelişmesi ve gerçekten bu ile hizmet etmek hepimizin boynunun borcudur. Zaten bu amaçla gelmişiz. İnşallah bundan sonra da bu tür ziyaretlerimiz devam edecektir. Buraya geldiğimiz için mutluyuz. Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban’a teşekkür ediyoruz” dedi.
Başkanı Nevin Daşdemir Dağkıran ise, seçimden bu yana gelmek istediklerini belirterek, “Fakat yoğunluktan dolayı bu fırsatı bulamadık. Hem hayırlı olsun demek istedik hem de Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban’ı görmek istedik. Nihayetinde Ahlat’ta bizim bir ilçemizdir. Bundan sonra ki süreçlerde de çalışmalar açısından fikir alışverişi ya da iş yapabilirlik konusunda ortak bir diyalogu yakalamak önemlidir. Bunu da önemsiyoruz. Temennimiz bundan sonra ki süreçlerde de bu karşılıklı diyalogu geliştirmektir. Bu nedenle bu ziyareti gerçekleştirdik” dedi.
Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Değerli Bitlis Belediyesi eş başkanları Hüseyin Olan ve Nevin Daşdemir Dağkıran belediyemizi ziyaret ettiler. Daha önce bir ziyarette bulunmuştuk. Dolayısıyla bu aynı zamanda bir iadeyi ziyaret oldu. Ziyaretten de oldukça memnuniyet duyduk. Hepimiz farklı partilerde olabiliriz. Farklı siyasi dünya görüşlerine sahip olabiliriz. Hepimizin ideali ülkemize, ilçemize ve ilimize hizmettir. Bu hizmet noktasında da hepimiz aynı yasal zemin içerisinde çalışıyoruz. Bu yasa çerçevesi içerisinde bulunmanın da gereği olarak birlikte bölgemize ve insanımıza hizmet edeceğiz. Bu, Türkiye’nin bugün geldiği noktada gurur verici bir tablodur. Her ne kadar farklı dünya görüşleri olursa da insanların bu ülke için hizmette hareket edecekleri ortak bir zemin oluşmuştur. Yeni Türkiye böyle bir niteliğiyle de ülkesinde insanını kucaklayacak engin bir düşünceye sahiptir” dedi.
Konuşmaların ardından Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban tarafından eş başkanlara ilçenin önemli el sanatlarından baston ve İhlasiye Medresesi’nin tablosu hediye edildi.