Esendemir’den ‘adana’nın Sorunlarını Ankara’da’ Çözelim Çağrisi

Esendemir’den ‘adana’nın Sorunlarını Ankara’da’ Çözelim Çağrisi

Adana Büyükşehir Belediye meclis üyesi Mehmet Esendemir, meclis üyelerinin siyasi parti ayrımı gözetmeksizin birlik ve beraberlik örneği göstererek Adana’nın sorunlarının Ankara’da çözülmesi yönünde çaba sarf etmesi gerektiğini söyledi.
Adana Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısının 3. oturumu Hüseyin Sözlü’nün başkanlığında gerçekleşti. Gündem dışı söz alan meclis üyesi Esendemir, göreve başladıklarından bu yana 7 ay geçtiğini belirterek, tanışma faslının bittiğini ve artık Adanalıların kendilerinden hizmet beklediğini söyledi.
Bugüne kadar birikmiş olan sorunlara dokunmanın zamanın geldiğini ifade eden Esendemir, “Gelin AK Partili, Cumhuriyet Halk Partili, Milliyetçi Hareket Partili meclis üyeleri ile beraber birlik olalım, bir dayanışma içerisinde olalım, Adana’nın sorunlarını Ankara’ya kadar taşıyalım. Meclisi, sivil toplum kuruluşu yetkililerini, muhtarları, yerel basının temsilcilerine Ankara’ya gezi düzenleyin yılda en az 2-3 defa gidelim Adana’nın sorunlarını çözelim” diye konuştu.
Mehmet Esendemir, metronun hem büyükşehre hem de Adana halkına çok büyük bir külfet olduğunu anımsatarak, şunlara dikkat çekti:
“Siyasi parti ayrımı gözetmeden bu meclis üyeleri ile Ankara’ya gidelim. Orada bir lobi oluşturalım. Metroyu AK Partili arkadaşlarımızın da önderliğinde Adana milletvekillerimizi de yanımıza alalım, Adanalı bakanımız da bize önderlik etsin metroyu devredelim. D-400 de battı çıktının altından geçiyoruz, üstü boş. Ora ile ilgili çözüm üretelim. Adana-Yumurtalık yolu kağıt üzerinde var. Oranın yapımını hızlandıralım. Karataş-Yumurtalık yolunu hızlandıralım. TEM otoyolunun bağlantılarını yaptıralım. Devlet Su İşleri ile sorunlarımız var. Devletin hiçbir belediyesi halka içirdiği sudan devlete para ödememekte. Tek bir belediye var bakanlığa para ödeyen o da Adana Büyükşehir Belediyesi. İçme suyu işle ilgili biz bakanlığa para ödüyoruz. Bir protokol gereği. Gidip bu bakanlıktan bu protokolü iptal ettirelim. Halkımıza ucuz su içirmekte bunun da katkısı olacaktır.”
Esendemir’in konuşması bir çok meclis üyesi tarafından alkışladı.
Ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü, siyasi partilerin gruplarından seçeceği temsilcilerle böyle bir müracaatı yapmaktan çekinmeyeceklerini kaydederek, “Bu konuşmanın ardından eminim her grup kendi içerisinde istişare edecektir. Muhakkak ki şehrimiz kalan 4,5 yıllık dönemimizde bizden hizmet beklemekte ve hizmetin halka ulaştırılması noktasında muhakkak üzerimizde büyük bir sorumluluk var” dedi.
“BENİM SEYHAN’IM YAKILIYOR, YIKILIYOR”
Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise konuşmasında Kobani bahanesiyle yapılan eylemlere vurgu yaptı. Birkaç gündür Türkiye’de ciddi olaylar yaşandığını ve gidişatın kendilerini üzdüğünü aktaran Karalar, Adana ve Türkiye kamuoyuna “Geliniz bu işi hep birlikte çözelim” çağrısında bulundu.
“Ben maalesef ilçesinde en çok olay olan bir yörenin belediye başkanıyım ve içim acımaktadır” diyen Zeydan Karalar, “Biz Seyhan’ı güzelleştirmeye, yeniden yapılandırmaya çalışırken benim Seyhan’ım yakılıyor, yıkılıyor. 4 tane Seymer’imiz harap edildi. Bütün Türkiye’ye en çok olay olan bir ilçenin belediye başkanı olarak haykırıyorum; bu işleri biran önce çözelim. Büyümeden, halkın bir birine karşı düşmanlığı artmadan daha önce olduğu gibi kardeşçe yaşamaya devam edilsin” ifadelerini kullandı.
Başkan Sözlü de sıkıntılı günler yaşandığının altını çizerek, yapılması gereken tek şeyin devletin kolluk güçlerine yardım etmek olduğunu belirtti. Türk milletinin, çatışmadan nemalanmaya çalışan ihanet şebekesine vereceği hiç bir şeyin olmadığını ifade eden Sözlü, “Buradan sesleniyorum; 4 yılı geçti Suriye’de çatışma ortamında insanların sadece kanı aktı. Türkiye’de sadece gereksiz çatışmalarla üzüldüğümüz gereksiz can kayıpları ortaya çıkmakta. Ama bunun sorumlusu Türkiye Cumhuriyeti devleti ve aziz milletimiz değildir. Kaostan beklenmek isteyenlerin ekmeklerine yağ sürmek suretiyle halkımızdan beklentileri varsa büyük hayal kırıklığına uğrayacaklardır. Ben bu vesileyle Adanalı hemşerilerimi dikkatli olmaya ve onların ekmeğine yağ sürememek noktasında hassas davranmaya davet ediyorum” şeklide konuştu.
Gündem dışı konuşmaların ardından gündem maddelerine geçildi. Komisyon raporları okunan 11 gündem maddesi, meclis üyeleri tarafından karara bağlandı.