Esenyurt’taki Olaylarda Yaralanan Okyayatan’dan İyi Haber

Esenyurt’taki Olaylarda Yaralanan Okyayatan’dan İyi Haber

Esenyurt’ta çıkan olaylarda linç girişimine maruz kalan ve 16 yerinden bıçaklanarak ağır yaralanan Kabil Okyayatan’dan iyi haber geldi. Okyayatan’ın ağabeyi Nurettin Okyayatan, “Akciğerine 2 bıçak darbesi almış. Durumu iyiye gidiyor inşallah” dedi.
Esenyurt’ta dün akşam saatlerinde Kobani olaylarını protesto ederek korsan gösteri düzenleyen grupların arasında kalan evli ve 5 çocuk babası Kabil Okyayatan (35) linç girişimine maruz kalmıştı. Vücudunun çeşitli yerinde 16 bıçak darbesi bulunan Okyayatan, İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Tedavisi süren Okyayatan’ın ağabeyi Nurettin Okyayatan, kardeşinin durumunun iyiye gittiğini açıkladı.
Ağabeyini hastaneye götürürken sosyal medyada Kabil Okyayatan’ın öldüğü haberlerini gördüğünü söyleyen ağabey Okyayatan, “Ağabeyimle hastaneye gidiyoruz. Sosyal medyada ağabeyimin öldüğü haberlerini öğreniyorum. Böyle saçma bir haber olur mu? Bizi bekleyen yüzlerce ailemiz var bizim. Biz aşiret sahibiyiz. İnsanlarımız var, ‘Ağabeyim ne oldu öldü mü?’ diye bizi arayıp ‘durumunu, televizyonlardan izliyoruz diyorlar’” şeklinde konuştu.
“DURUMU İYİYE GİDİYOR”
Linç edildiği haberini, kardeşinin kendilerini aramalarıyla öğrendiklerini belirten Okyayatan, “Akşam filmi çekildi. 6 saat sonra yine filmi çekeceklermiş. Beyin cerrahı geldi baktı. Herhangi bir şey söylemediler. İleride bir ameliyat olacak, kolu bayağı bir falçatayla kesilmiş, onun ameliyatını yapacaklar. Akciğerine 2 bıçak darbesi almış. Durumu iyiye gidiyor inşallah” ifadelerini kullandı.