Eski Polis Lokali Sosyal Tesis Olacak

Eski Polis Lokali Sosyal Tesis Olacak

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Vali Parkı Polis Lokali’ni sosyal tesis olarak değerlendirmek istediklerini söyledi. İstanbul’daki Çamlıca’nın bir benzerini Şehzadeler’de yapacaklarını belirten Başkan Çelik, “Bakanlığa talebimizi bildirdik. Olumlu yanıt geldiği takdirde, bu mekanı vatandaşlarımızın ailece vakit geçirebileceği bir sosyal tesise dönüştüreceğiz” dedi.
İl Emniyet Müdürlüğü tarafından işletmeciliği yapılan Vali Parkı Polis Lokali, Emniyet Müdürlüğü’nün tesislerden ayrılmasıyla birlikte kullanılamaz hale geldi. Şehzadeler Belediyesi, Vali Parkı Polis Lokali’ni vatandaşların ailece vakit geçirebileceği sosyal tesise dönüştürmek için harekete geçti. Lokalin belediyeye tahsisini talep ettiklerini belirten Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan cevap beklediklerini söyledi. Bakanlıktan olumlu yanıt geldiği takdirde bu alan İstanbul’da bulunan Çamlıca modeli gibi bir sosyal tesise dönüştürülecek. Manisa’nın böyle bir mekana ihtiyacı olduğunu belirten Başkan Çelik, “Daha önce İl Emniyet Müdürlüğü’nün çalıştırdığı Vali Parkı Polis Lokali ile ilgili talebimizi Manisa Valiliği kananıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ilettik ve belediyemize tahsisini istedik. Eğer Şehzadeler Belediyesi’ne devredilirse, bu mekanı sosyal tesis olarak planlayacağız. İstanbul’un Çamlıca’sı gibi olacak. Ailelerin rahatlıkla vakit geçirebileceği bir yer haline gelecek. Vatandaşımızın çayını, kahvesini içebileceği, yemek yiyebileceği, en kaliteli hizmetleri en ucuza alabileceği bir tesis olacak. Bu da bizim görevimiz, sosyal belediyeciliğin bir parçası” dedi.
“ŞEHZADELER’E YAKIŞIR BİR MEKAN OLACAK”
Şehzadeler’e yakışır bir mekan hazırlayacaklarını belirten Başkan Çelik sözlerine şöyle devam etti;:“Talebimizi yaptık, ön görüşmeler oldu. Tahsisi tamamlandığı anda hemen ihaleye çıkacağız. Mimarisinde biraz değişiklik yaparak, mekanı güzelleştireceğiz, içini Şehzadeler’e yakışır bir şekilde dizayn edeceğiz. Osmanlı simidimiz, mesir çayımız, Manisa Kebabımız olacak. İlçemize ziyarete gelen misafirlerimizi de en güzel şekilde burada ağırlayabileceğiz.”