Eskişehir’de Karne Dağıtım Töreni

Eskişehir’de Karne Dağıtım Töreni

Eskişehir’de birinci yarıyıl tatiline girmenin mutluluğunu yaşayan bazı öğrenciler, karnelerini, tarihteki 16 Türk devletini temsil eden devletlerin bayraklarıyla karşılanan Vali Güngör Azim Tuna’dan aldılar.
Eskişehir’de birinci yarıyıl döneminin bitmesinin ardından, öğrenciler bugün karne heyecanı yaşadılar. Kent genelindeki toplam 413 okuldan 132 bin 39 öğrenci karnelerini alarak, 15 günlük sömestr tatiline girdiler. Temsili karne dağıtım töreni, Tepebaşı ilçesi Avukat Mail Büyükerman İlkokulu-Ortaokulu’nda gerçekleştirildi. Yapılan karne törenine Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Tepebaşı Kaymakamı Mustafa Ünaldı, Odunpazarı Kaymakamı A. Selim Parlari, okul öğretmenleri ve veliler katıldı.
16 TÜRK DEVLETİNİ TEMSİL EDEN DEVLETLERİN BAYRAKLARI İLE KARŞILANDI
Karne dağıtım töreni girişinde öğrenciler Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna’yı, tarihteki 16 Türk devletini temsil eden devletlerin bayraklarıyla karşıladılar. Burada çocuklarla sohbet eden Vali Tuna, ardından karne dağıtımına başladı. İlk önce anasınıfı öğrencilerine karnelerini veren Güngör Azim Tuna, yazılan notların çocukların gerçek durumunu yansıtmadığını söyledi. Başarının sayılarla ifade edilmemesi gerektiğini belirten Tuna, “Burada öğretmenlerimiz her yönüyle çocuklara karnelerinde durumunu ifade etmişler. Motor gelişimi, sosyal gelişim, dil gelişimi zihinsel gelişimi gibi birçok değişik kriterlerle karnelere yorumlamışlar. Bunu okuyan bir insan çocukla ilgili tam net bir kanaate varır. Ama verilen bir not her şeyi ifade etmeye yetmiyor. Karnede yazılan rakamlar çocukla ilgili gerçekleri çok fazla yansıtmayabilir” diye konuştu.
’TAMİRCİ OLACAĞIM’ CEVABI
Anasınıflarına karnelerini dağıtımı esnasında, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen’in küçük bir öğrenciye ’Ne olacaksın’ sorusuna ’Tamirci olmak istiyorum’ yanıtı gülüşmelere neden oldu. Özen ise anasınıfı öğrencisine “En çok sana ihtiyaç var” diyerek cevap verdi.
Vali Güngör Azim Tuna, daha sonra okul öğrencilerine karnelerini dağıtarak, tatillerini daha iyi, daha verimli geçirmeleri adına kitap dağıttı. Vali Tuna kitap dağıtım esnasında, “Havalar soğuk, dışarıda oynayıp üşütmeyin. Vaktinizi kitap okuyarak değerlendirin. Çok fazla teknolojiye takılmayın” diyerek öğrencilere öğütler verdi.