Eto Ve Kosgeb Arasında ’uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri’ Protokolü

Eto Ve Kosgeb Arasında ’uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri’ Protokolü

Eskişehir Ticaret Odası (ETO) ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın (KOSGEB) 2015 yılında düzenleneceği ’Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri’ için protokol imzaladığı törende, 29’ncu dönem eğitimlerini başarıyla tamamlayan girişimcilere sertifikaları takdim edildi.
2015 yılında düzenlenecek olan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri için Eskişehir Ticaret Odası ve KOSGEB arasında bir protokol imzalandı. Törende ayrıca Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerini başarıyla tamamlayan girişimcilere sertifikaları takdim edildi. Protokol ve sertifika törenine ETO Başkanı Metin Güler, Meclis Başkanı A. İskender Bayar, KOSGEB Eskişehir Hizmet Merkezi Müdürü Seraceddin Özcan, Eskişehir İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hüsniye Tali katıldı.
Törende konuşan Başkan Metin Güler, Eskişehir Ticaret Odası olarak girişimciliği şehrin ve ülkenin istikbali olarak gördüklerini söyledi. Girişimcilerin ekonominin temel taşlarından biri olduğunu ifade eden Güler, Eskişehir ve ülkemize yeni markalar kazandırmanın, ihracatı geliştirmenin yolunun girişimcilikten geçtiğini kaydetti.
ETO ile KOSGEB işbirliği ile düzenlenen eğitimlerin çok verimli geçtiğini ve Eskişehir’e yeni girişimciler kazandırmak için KOSGEB ile yeni bir protokol imzaladıklarını belirten Güler, “Bugüne kadar KOSGEB’in işbirliği ile düzenlediğimiz eğitimlerden 400’ü erkek, 380’i kadın olmak üzere 780 girişimci sertifika aldı. Sertifika alanlardan 150’den fazlası kendi işini kurdu. ETO ve KOSGEB işbirliği ile düzenlenen eğitimlerden sertifika alan her 5 kişiden biri patron oldu” diye konuştu.
Törende bir konuşma yapan KOSGEB Eskişehir Hizmet Merkezi Müdürü Seraceddin Özcan ise, Eskişehir’de işbirliği yaptıkları kurumların başında Eskişehir Ticaret Odası’nın geldiğini söyledi. Girişimciliğin ülkenin ve kentin geleceği için önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Seraceddin Özcan, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri’nin sadece iş kurarken değil, iş kurduktan sonra da ihtiyaç duyulan her türlü bilgiyi sağladığını söyledi. KOSGEB olarak iş kurmak isteyenlere olduğu gibi işini büyütmek isteyenlere de destek verdiklerini aktaran Özcan, ülkemiz ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceklerini vurguladı.