Evdeki Bütün Parayı Ve Altınları Dolandırıcılara Eliyle Teslim Etti

Evdeki Bütün Parayı Ve Altınları Dolandırıcılara Eliyle Teslim Etti

Bilecik’te 15 yaşındaki çocuğu kandıran dolandırıcılar, 3 bin lira, 24 küçük altın ve 3 adet bileziği alıp kayıplara karıştı.
Edinilen bilgiye göre dolandırıcılar, bugün öğle saatlerinde Bilecik TOKİ Mergül Sitesi’ndeki evlerinde yalnız olan Selen T.’yi (15) telefonla arayıp kendilerini polis olarak tanıttı. Dolandırıcılar, Selen’in babasının dün gece bir kuyumcuda yaşanan hırsızlık olayına karıştığını söyleyerek annesinin telefon ve kimlik bilgilerini istedi. Paniğe kapılan Selen T., annesinin bilgilerini dolandırıcılara verdikten sonra telefonu kapattı. Daha sonra anne Gülcan T.’yi arayan dolandırıcılar, aynı durumu ona da anlattı ve hangi bankadan maaş aldığını sordu. Durumdan şüphelenen anne, telefonu hemen kapattı ve polis ekiplerini aradı.
Dolandırıcılar daha sonra tekrar Selen T.’yi arayarak evde bulunan para ve altınları kapının önüne çıkarıp çöp tenekesinin önüne bırakmasını, aksi takdirde eve baskın yapacaklarını söyledi. Daha sonra Selen T., telefonu dedesine verdi. Yaşlı adamla bir süre telefonda konuşan dolandırıcılar, dedeyi de kandırdı. Yaşlı adam da yanında bulunan 250 TL’yi torununa verdi. Paniğe kapılan 15 yaşındaki kız, 3 bin TL para, annesine ait 3 bilezik ve çeyrek altınları alıp kapının önüne indirdi. Dolandırıcılar kıza, altınları ve parayı çöpün önünde bekleyen adama vermesini söyledi. Para ve altınları alan dolandırıcılar daha sonra kayıplara karıştı.
Olaydan 5 dakika sonra anneyle birlikte olay yerine gelen polis ekipleri, kızın paraları verdiğini söylemesi üzerine geniş çaplı operasyon başlattı.