Eylem Yapan Annelerin Çadirina Minik Damla Da Katıldı

Eylem Yapan Annelerin Çadirina Minik Damla Da Katıldı

Diyarbakır’da, çocukları PKK tarafından kaçırılan ailelerin eylem yaptığı çadıra giden 10 yaşındaki Damla Taşçı, ağabeyinin dönmesi için okulunu bırakarak annesiyle beraber oturma eylemine katıldı.
Çeşitli tarihlerde çocukları kaçırılan ailelerin eylemi sürüyor. Şeyh Sait Meydan’ında oturma eylemi yapan annelerin eylemine ağabeyi için gelen Damla Taşçı da dahil oldu. Küçük Damla, 113 gündür Şeyh Sait Meydan’ında oturma eylemi yapan annesine destek için eyleme katıldı. Taşçı, “Kars’ta okulumu bırakıp buraya gelerek çadırda oturacağım. Buradaki aileler ağlamasın bir daha. Ben de ağabeyimi istiyorum. Çok özledim çünkü, çadırda oturan anneler her dakika göz yaşı döküyorlar. Çocuklarını istiyorlar” dedi.
“ANKARA ZİYARETİNDEN SONUÇ ALMAZSAK TEKRAR BELEDİYE ÖNÜNDE OTURACAĞIZ”
Efekan Toklar’ın annesi Süreyya Toklar ise, Ankara ziyaretinden sonuç almazlarsa eğer eylemlerine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde sürdüreceklerini dile getirdi. Anne Toklar, “Çocuklarımızın dönmesi için çözüm isteyeceğiz. Cumhurbaşkanı ve Başbakanı ziyaret edeceğiz. Sonuç almazsak eğer ilk başladığımız nokta olan Büyükşehir Belediyesi önünde devam edeceğiz. Umarım bir çözüm olur da kurtuluruz. Çadırda oturmaktan memnun değiliz. Derdimiz çocuklarımız sadece gelirse eğer dağılıp gideriz. 6 aydır oğlum dağda ben özlüyorum. Gitmediğim yer çalmadığım kapı kalmadı. 14 yaşında olan bir çocuğun dağda ne işi var? Sara hastası oğlumu dağda görmek istemiyorum. Bana ihtiyacı var dağda hiç bir şey yapamaz küçük çocuktur. Çocuk gelin, işçi, savaşçı istemeyenler neden çocuklarımızı savaştırıyor. Allah’ın bize verdiği hakkı elimizden aldılar. Çocukların özgür iradesi olamaz. Madem iradesi var o zaman aileleriyle görüştürülsün” diye konuştu.
“UMUTLARIMIZ YOK ARTIK AMA DİRENECEĞİZ, ÇOCUKLARIMIZI ALMADAN GİTMEYECEĞİZ”
Burak Ölmez’in annesi Gülsen Ölmez de, 4 aydır eylem yaptıklarını ve umutlarının artık olmadığını ama direnerek çocuklarına kavuşmayı istediklerini kaydetti. Anne Ölmez, 5 aydır oğlum dağda. Peşinden geziyoruz. Dolandırmaya kalktılar. Annem vefat etti. Çok şeyler yaşadık. Kartonların üzerinde 4 aydır oturuyoruz. Merhametleri yok mu? Bayramı çifte yaşayacaksınız dediler. Bayram bitti. Seçimi bahane ettiler, bekledik, o da geçti. Şimdi ise ikinci bayramı bekliyoruz. Umudumuz bitti, kalmadı. Rabbimden başka umut kalmadı. Direneceğiz umutsuz bir şekilde. Bu ailelere yazık günah değil mi? Anayı babayı evimizi unuttuk. Çocuklarımıza hasret kaldık. Burada bekleyen ailelerin çocuklarını versinler devlet el atsın artık. Çocuklarımızı alıp getirsinler. Kimseden destek almadık. Talepte etmedik. Oturduğumuz çadırı da istemiyoruz” şeklinde konuştu.
Öte yandan, Diyarbakır Valiliği karşısında bulunan Anıt Park’ta 84 gün oturma eylemi yapan "Barış Anneleri", eylemlerine geçtiğimiz günlerde son vermişti.