Fatsa En Çok Dosya Masrafından Şikayet Etti

Fatsa En Çok Dosya Masrafından Şikayet Etti

Ordu’nun Fatsa İlçe Tüketici Hakem Heyeti Başkanı Ahmet Çelik, 2014 yılında toplam 5 bin 716 adet müracaat olduğunu, bunlardan 3 bin 153’ünün karara bağlandığını, yapılan müracaatların yüzde 90’ını kredi dosya masraflarının oluşturduğunu söyledi.
Fatsa Tüketici Hakem Heyeti Başkanı Ahmet Çelik yaptığı açıklamada, “2014 yılı içinde toplam 5 bin 716 adet müracaat oldu ve bu müracaatların 3 bin 153’ü karara bağlandı. Yapılan müracaatların yüzde 90’ını kredi dosya masrafları oluşturmaktadır. Verilen kararların ise yüzde 99’u tüketici lehine sonuçlanmıştır” dedi.
2014’ün Nisan ve Mayıs aylarından itibaren hız kazanan kredi dosya masrafları ile ilgili tüketici müracaatlarının artarak devam ettiğini ifade eden Çelik, “Tüketicilerimizin taleplerini elimizden geldiğince en hızlı bir şekilde sonuçlandırmaya gayret ediyoruz. Bu düzeyde devam edersek geçmişe yönelik dosya paraları ile ilgili talepleri toplantıda görüşmek suretiyle iş yığılması olmadan karara bağlayabiliriz. Son günlerde kamuoyuna yansıyan; elektrik faturaları üzerinden tüketiciden alınan kayıp-kaçak bedelinin haksız alındığı yönünde bir bilgi paylaşımı yapıldığı bilinmektedir. Bu konuyla ilgili olarak ancak şunu söyleyebilirim: Bugün Türkiye’de yaklaşık 37 milyon ve sadece Fatsa İlçemizde yaklaşık 25 bin elektrik abonesi mevcuttur. Kayıp-kaçak bedelinin haksız alındığını düşünen 25 bin abonenin Tüketici Hakem Heyetine veya Tüketici Mahkemesine başvurduğunu ve aylık olarak düzenlenen elektrik faturalarına kayıp-kaçak bedelinin her ay yansıtıldığını düşünürsek her ay sadece 25 bin abonenin talebi üzerine 25 bin adet karar verilmesi gerekmektedir. Bu iş yükünün altından kalkmak çok mümkün gözükmemektedir. Ümit ederiz ki, bu durumu çözüme kavuşturacak gerekli yasal düzenlemeler yapılır da hem tüketici hem hizmet sağlayıcı hem de hakem heyetleri yoğun bir iş yükünün altına girmekten kurtulmuş olur" şeklinde konuştu.