İşsizlik Maaşında Büyük Sıçrama! Ödenecek Yeni Zam Rakamı Ortaya Çıktı

İşsizlik Maaşında Büyük Sıçrama! Ödenecek Yeni Zam Rakamı Ortaya Çıktı

Yeni yılın etkisiyle birçok vatandaşın gelirleri değişti. Asgari ücret zammı, memur ve emekli maaşlarındaki artışlar belirlendi. Ödenecek zamlı rakamlar netleşti ve milyonlarca kişiyi ilgilendiren detaylar haberimizde... Geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen yüzde 49'luk asgari ücret zammının yankıları sürerken, işten çıkan vatandaşlar için işsizlik maaşında önemli bir artış yaşandı. Yeni düzenleme ile birlikte, işsizlik maaşında en düşük miktar 2.628 TL'ye yükselerek, vatandaşlara ekonomik bir destek sağlanacak.

Yeni Yılda Asgari Ücrete Yüzde 49 Zam

Yeni yılda asgari ücrete yüzde 49 oranında zam geldi, ve 2024 yılında en düşük maaş 17 bin 2 TL olarak güncellendi. Bu zam, milyonlarca işçi ve işvereni yakından ilgilendirirken, işsizlik maaşı da zamlanan kalemler arasında yerini aldı.

İşsizlik Maaşı Almak İçin Gereken Şartlar Belli Oldu

İşsizlik maaşı almak isteyen vatandaşların belirli şartları yerine getirmeleri gerekiyor. Bu şartlar şu şekilde: Kişinin kendi isteği ve kusuru dışında işsiz kalmak. Hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 gün sigortasının olması. Son 3 yıl içinde en az 600 gün işsizlik sigorta priminin ödenmiş olması.

2024 İşsizlik Maaşları Açıklandı

2024 yılı itibarıyla işsizlik maaşları belirlendi. Asgari ücretle çalışanlar için en düşük maaş 7.940,27 TL, en yüksek ise 15.880,54 TL olarak açıklandı.