Fka, 9. Olağan Genel Kurulunu Tunceli’de Yaptı

Fka, 9. Olağan Genel Kurulunu Tunceli’de Yaptı

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) Kalkınma Kurulu 9. Olağan Genel Kurulu Tunceli’de gerçekleştirildi.
Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl illerini kapsayan Fırat Kalkınma Ajansı’nın genel kuruluna; Tunceli Valisi ve FKA Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kaymak, FKA Kalkınma Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Gezer, FKA Genel Sekreter Vekili Mesut Öztop ve Kalkınma Kurulu üyesi kurum temsilcileri katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Tunceli Valisi Osman Kaymak, FKA’nın Tunceli’de ilk genel kurul toplantısı düzenlediğini söyledi. Vali Kaymak, "2010 yılında kurulan FKA, bölgesel düzeyde araştırma ve planlama çalışmaları yürütüyor. Bu çalışmalar ışığında mali destek programları düzenleniyor. Başta özel sektör olmak üzere kamu kurumları ve sivil toplum örgütleri arasında köprü olmanın yanı sıra yerel dinamikleri harekete geçirmek amacıyla da proje ve faaliyetler yürütüyor. Bu toplantıda da bir yıllık faaliyetler değerlendirilerek geleceğe yönelik görüş alışverişinde bulunulacak" dedi.
Daha sonra Kalkınma Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Gezer, Kalkınma Kurulu faaliyetleri hakkında bir sunum gerçekleştirdi.
Gezer, kalkınma ajanslarının 2006 yılından itibaren ülke düzeyinde kurulmaya başladığını ifade ederek, "Temelde kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarını; yerel aktörleri bir araya getirerek, bölgesel kalkınmanın yerinden izlenmesi, yerinden takibi ve kaynakların yerinden kullanılması esasına dayanan bir yapılanmadır" diye konuştu.
Genel kurul sonrası, Fırat Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Gezer, Genel Sekreter Vekili Mesut Öztop’la göreve yeni başlayan Tunceli Valisi ve FKA Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kaymak’ı makamında ziyaret etti.