Fü Spor Bilimleri Fakültesi Bölgede İlk Olma Özelliği Taşıyor

Fü Spor Bilimleri Fakültesi Bölgede İlk Olma Özelliği Taşıyor

Fırat Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Arslan, 2014 yılında fakülte olan bölümün Türkiye’de önemli bir konuma sahip olduğunu söyledi.
Fakülte hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Arslan, fakültenin Fırat Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi’ne bağlı bir bölüm olarak 1992 yılında "Beden Eğitimi Bölümü" adı altında eğitim-öğretim hayatına başladığını belirtti. Prof. Dr. Arslan, "Fakültemiz ilk mezunlarını 1995-1996 eğitim-öğretim döneminde vermiştir. 1997 yılında Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu olarak, 26 Ağustos 2014’te de Spor Bilimleri Fakültesi olarak yeniden yapılanmıştır. Fırat Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi bünyesinde, beden eğitimi ve spor öğretmenliği, spor yöneticiliği ve antrenörlük eğitimi bölümü ve rekreasyon eğitimi bölümü olmak üzere dört bölüm mevcut. Fakültede eğitim-öğretim süresi bütün bölümlerde 8 yarıyıldır. Fakültemizde 2014 yılı itibariyle, 1 profesör, 9 doçent, 10 yardımcı doçent, 3 araştırma görevlisi olmak üzere toplam 23 akademik kadro bulunmaktadır. Fakültemiz 2014 yılı itibariyle, 1 fakülte sekreteri, 1 dekan sekreteri, 2 idari işler memuru, 1 mali işler ve satın alma memuru, 1 öğretmenlik bölüm sekreteri, 1 antrenörlük bölüm sekreteri ve 1 yöneticilik bölüm sekreteri, 1 öğrenci işleri şefi, 1 spor salonları sorumlusu, 6 hizmet elemanı personeli olmak üzere toplam 16 idari personelle görev yapmaktadır. Fakültemizde, 11 adet derslik ile birlikte, uygulamalı dersler için yapılmış 1 masaj salonu, 1 masa tenisi salonu, çim saha, atletizm pisti, 1 adet çok amaçlı spor salonu, aletli jimnastik salonu, step-aerobik salonu, kondisyon salonu, tenis kortları ve suni buz paten pisti bulunmaktadır. Fakültemizde dağcılık, tenis, kayak, yüzme, halk oyunları, boks, kamp ve doğa yürüyüşleri gibi pek çok etkinlikler bulunmaktadır. Bunun yanında, birçok branşta Üniversitemizi temsil edecek takımlar ile faaliyetler sürdürülmektedir" dedi.
Fakültenin Doğu Anadolu Bölgesi’nde ilk olduğunu anımsatan Prof. Dr. Arslan, Türkiye’de 5. sırada olan fakültenin önemli bir konumda olduğunun altını çizerek, "Fakültemizde açılacak dördüncü bölümle birlikte öğrenci sayımız bine yaklaşacak. Doğu Anadolu Bölgesi’nde ilk ve Türkiye’de 5. sırada fakülte sürecini tamamlayan bir kurumun dekanı olarak bu durumdan çok memnunum. Çünkü okulumuzun Türkiye’deki sayılı fakülteler arasında yer aldığımızı düşündüğümüzde fakülteleşme süreci içerisinde geçirdiği evreyi büyük bir aşamayla kaydederek ülkemizde önemli bir konuma sahip olmuştur. Okulumuz ulusal ve uluslar arası alanda öğrenci kabulü yapmakta. Erasmus programı kapsamında da öğrencilerimizi yurt dışına gönderiyoruz" diye konuştu.