Futbolun Yıldızları Muşlu Çocuklarla Buluştu

Futbolun Yıldızları Muşlu Çocuklarla Buluştu

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ‘Futbolun Ustaları Geleceğin Yıldızlarıyla Buluşuyor Projesi’ kapsamında Muş’a gelen Türk futbolunun efsane futbolcuları çocuklarla bir araya geldi.
Futbolun ustaları Tanju Çolak, Hami Mandıralı, Hasan Şaş, Ali Gültiken ve Semih Yuvakuran; Hakkari, Kars, Şırnak, Van, Siirt, Batman, Iğdır, Mardin, Bingöl, Ağrı, Bitlis ve Elazığ illerinde uygulanan ‘Futbolun Ustaları Geleceğin Yıldızlarıyla Buluşuyor Projesi’ kapsamında Muş’a geldiler. Bir otelde düzenlenen panelde çocuklara hitap eden efsane futbolcu Tanju Çolak, futbolun evrenselliğini konuşacaklarını söyledi. Futbolun dili ve ırkı olmadığını ifade eden Tanju Çolak; "Kürt’ü, Türk’ü, Alevi’si, Sünni’si de yok. Aynı forma, aynı renk altında buluşulabiliyor. Biz de burada gençlerle kucaklaşmak, onlarla sohbet etmek, onlarla aynı havayı teneffüs etmek, sıkıntılarını dinlemek, çözüm için yardımcı olabildiğimiz noktada olabilmek, onları sevmek, onları kucaklaşmak, kardeşçe birlikte yaşamayı ve yaşanabileceğini göstermek istiyoruz" dedi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destek verdiği sürece projeyi devam ettireceklerini ifade eden Çolak; "Projeye her geçen gün ilgi büyüyoruz. Biz de bundan gurur duyuyoruz. Arkadaşlarımızın hepsi kategorilerinde yıldızlar. Biz gittiğimiz her yerde gerçek sevgiyi görüyoruz. Bu da bizi mutlu ediyor" diye konuştu.
Panel, soru-cevap kısmıyla devam etti.