Galatasaray Avrupa'yı salladı, devleri solladı

Galatasaray Avrupa'yı salladı, devleri solladı

33 haftada 72 puana ulaşıp zirveye ambargo koyan Galatasaray, iç saha performansıyla fark yarattı. Hem Tudor hem de Fatih Terim döneminde taraftarı önünde kimseye boyun eğmeyen Sarı- Kırmızılılar, Türk Telekom Stadı’ndaki son lig karşılaşmasında Malatyaspor’u da yıktı. Evindeki 17 maçı tamamlayan Cim Bom, bu mücadelelerde 16 galibiyet ve 1 beraberlik alırken, 51 puanın 49’unu hanesine yazdırdı.

Fanatik'te yer alan habere göre; Galatasaray, Süper Lig’de iç sahanın en başarılı ekibi olmakla kalmadı, Avrupa’nın üst düzey ligleri baz alındığında da zirveye çıktı. Öyle ki 5 büyük lig (İngiltere, İspanya, Fransa, İtalya, Almanya) ve Süper Lig hesaba katıldığında Cim Bom, yüzde 94.1’lik iç saha galibiyet yüzdesiyle devleri sollamış durumda. Galatasaray’ı yüzde 89.5 ile PSG izlerken, Manchester City yüzde 84.2 ile üçüncü, Barcelona ve Juventus ise yüzde 83.3’lük iç saha başarısıyla 4. ve 5. sırada Galatasaray’ı takip ediyor.

Sarı-Kırmızılılar’ın 3 takipçisi de kendi liglerinde şampiyonluğa ulaştı. İtalya’da ise lider Juventus geri sayımda. Galatasaray; bu sezon 33 haftanın 25’ini lider olarak zirvede tamamladı. Başakşehir 8 hafta puan cetvelinin ilk sırasında kalabildi. Beşiktaş ve Fenerbahçe ise ligin başından bu yana hiç zirveye çıkamadı. Sarı-Kırmızılılar’ın hedefi, son maçta beraberlik yetmesine rağmen Göztepe’yi devirip 75 puanla 21. şampiyonluğa ulaşmak.

İç sahadaki son maç olan Yeni Malatyaspor mücadelesinde Galatasaray önemli bir gelir sağladı. Bilet, loca ve VIP koltukların yanı sıra Türk Telekom Stadı’nın yanındaki GSStore’da yapılan ürün satışıyla birlikte yaklaşık 5 milyon TL kasaya girdi. Önünde konsantrasyon yazan formalara da taraftarlar büyük ilgi gösterdi.