Gazetecilere Saldırıya Ak Parti Ve Chp’den Tepki

Gazetecilere Saldırıya Ak Parti Ve Chp’den Tepki

AK Parti Mersin İl Başkanı İsmail Taşpınar, CHP Mersin Milletvekilleri Aytuğ Atıcı ile Vahap Seçer ve CHP İl Başkanı Abdullah Özyiğit, dün gazetecilere yapılan saldırıyı kınayarak, sorumluların bulunarak cezalandırılmalarını istediler.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı’nı takip ettikleri sırada, salon dışında meydana gelen olayı görüntülemek isterken bir grubun saldırısına uğrayan gazetecilere, AK Parti ve CHP Mersin il başkanlıklarından da destek geldi. CHP il binası önünde toplanan partililer, basına saldırı ve engellemenin kabul edilemez olduğunu belirterek, yaşananları kınadılar. CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, CHP Mersin Milletvekilleri Aytuğ Atıcı ve Vahap Seçer ile partililerin de katılımıyla parti binası önünde açıklama yaptı. Dün Meclis toplantısı sırasında, daha önce Büyükşehir Belediyesi’nde işten çıkarılan bir vatandaşın işsiz olduğu için yetkililerle görüşmek istediğini, ancak korumaların izin vermemesi üzerine çıkan tartışmada tartaklandığını ifade eden Özyiğit, orada bulunan bir grubun, olayı görüntülemek isteyen basın mensuplarına saldırdığını söyledi. Çıkan arbedede darp edilen gazetecilerin, Mersin Barosu’nun görevlendirdiği avukatlarla beraber Mağazalar Karakolu’na giderek şikayette bulunduklarını dile getiren Özyiğit, “Basın mensuplarına karşı yapılan bu çirkin ve insanlık dışı saldırıda yaralanan arkadaşlara geçmiş olsun dileklerimizi bildirirken, ayrıca CHP olarak bu olayın takipçisi olacağımız bilinmelidir. Mersin’de toplumsal barışa darbe niteliğinde olan bu davranışların artık yaşanmasını istemiyoruz ve yetkili makamlarda bulunan kişilerin bu eylemlerle ilgili gereğini yapmalarını ve mağdur edilen basın emekçilerinden özür dilemesini beklemekteyiz. Mersin ve ülke barışı için ortak sorumluluk üstlenmeli ve herklesin bu sorumluluğa sahip çıkması gerekmektedir” dedi.
“OLAYIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”
CHP’nin açıklamasının ardından AK Parti İl Başkanı İsmail Taşpınar da AK Parti il binasında bir açıklama yaparak, gazetecilere yönelik saldırıyı kınadı. AK Parti il binası konferans salonunda partililerin de katıldığı toplantıda, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanı Mustafa Turan ile birlikte açıklama yapan Taşpınar, basın mensuplarının gece gündüz demeden, mesai kavramı tanımaksızın, gerek gazete binalarında gerekse sahada halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı için görev yaptıklarını ve demokratik toplumlar için vazgeçilmez bir kurum ve değer olduklarını belirtti. Basın mensuplarının görev yapmalarını baskı, cebir ve şiddet uygulamak marifetiyle engellemeye çalışmanın hem bireysel olarak kendilerine hem de haber alma özgürlüğü ve hakkına sahip halka yapılmış çirkin ve menfur bir saldırı olduğunu vurgulayan Taşpınar, “Mersin Büyükşehir Belediye Meclis oturumu sırasında işten çıkarılan bir vatandaşımızın protestosunu haber yapmak üzere salondan dışarı çıkmak isteyen basın mensupları, oradaki görevi, yetkisi tanımlı, tanımsız bir grup tarafından önce engellenmeye çalışılmış ardından da darp edilmiştir. Bir kamu görevini yerine getirmekten başka gayesi olmayan korumasız ve savunmasız basın mensupları tartaklanmış, bazı basın çalışanlarının boğazı sıkılmış ve kendilerine tehditler savrulmuştur. Bu hadise sırasında darp edilen basın emekçisi arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” diye konuştu.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’dan, konuyla ilgili gerekli hassasiyeti göstermesini, basın mensuplarını darp edenlerin kimliklerini tespit etmesini ve gereken cezayı vermesini isteyen Taşpınar, “AK Parti İl Başkanlığı olarak olayın takipçisi olacağımızı kamuoyuna buradan açıkça ifade ediyoruz. Bu menfur ve çirkin saldırıyı şiddetle kınıyor, bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum. Basın camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletirken, çok değerli basın çalışanlarına şiddete maruz kalmadıkları, huzurlu bir yaşam diliyorum” şeklinde konuştu.