Genç Eller Rehabilitasyon Merkezi İçin Harekete Geçti

Genç Eller Rehabilitasyon Merkezi İçin Harekete Geçti

Düzce’de yeni kurulan ve birçok kesimden gençlerin bir araya geldiği Genç Eller Derneği, Madde Bağımlılığı ile ilgili olarak çok önemli bir adım attı. Dernek, Düzce’ye Rehabilitasyon Merkezi için harekete geçti.
Düzce Gençliğinin en büyük sorunlarından biri olan Madde Bağımlılığı ile ilgili olarak bir çok kurum ve kuruluş bu olayın önüne geçebilmek için çalışmalar yapmak istemiş fakat gündem bitince olay kapanmıştı. Son günlerde artan Sentetik madde kullanımı nedeni ile tekrar gündeme gelen Madde Bağımlılığı ile ilgili olarak Genç Eller Derneği, konu ile ilgili harekete geçti.
3 Katlı, 2 yoğun bakım üniteli, 40 yataklı, 200 kişilik Konferans salonu ve arındırma, bilinçlendirme salonlarının olacağı bir bina çalışması ile ilgili harekete geçti. Genç Eller Derneği üyelerinden Mimar Öğrencisi Rabia Erkan’ın proje için hazırlıklara başladığı, İnşaat Mühendisi Hüseyin Avni Kurt’un da destek verdiği kısa adıyla Genç Eller Rehabilitasyon Merkezi için dernek üyeleri gerekli girişimlere başladı.
“HERKESTEN DESTEK BEKLİYORUZ”
Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Dernek Başkanı Enes Bektaş, hemen hemen herkesin gündeminde olan bu konuya bir adım öne çıkarak başladıklarını ve binanın yapımı ile ilgili olarak Düzcelilerden destek beklediklerini dile getirdi.
Bektaş şu şekilde konuştu; “Düzce’de son zamanlarda artan madde bağımlılığı ile ilgili olarak Düzcelilerin sorunlarını yerinde biliyoruz. Derneğimiz bu konuya farklı bir bakış açısı göstermek için çalışmalarına başladı. Bu kapsamda yaptığımız ön görüşmeler ile birlikte Düzce’de Genç Eller Madde Bağımlılığı Psikososyal Rehabilitasyon ve Bilinçlendirme Merkezi için çalışmalarımıza başladık. Hem Mimar arkadaşımız hem İnşaat Mühendisi arkadaşımız bu konuya çok yakın davrandılar. En kısa sürede binanın projesini bitirip, Doğu Marmara Kalkınma Ajansına, Avrupa Birliği Projelerine ve Sağlık Bakanlığına konu ile ilgili başvuru yapacağız. Düzcelilere hayırlı olsun” dedi.