20 Binlik Tablet Siparişinden Taş Çıktı

20 Binlik Tablet Siparişinden Taş Çıktı

Gaziosmanpaşa'da yaşayan bedensel engelli genç kadın, internet üzerinden bir teknoloji mağazasından 20 bin lira değerinde tablet siparişi verdi. Ancak kargo paketini açtığında, hayatının şokunu yaşadı. 23 yaşındaki Sibel Zengin, uzun süredir biriktirdiği parayla hayalini kurduğu tablet için 2 Şubat'ta sipariş verdi. Ancak kargosunu 5 Şubat'ta alan Zengin, tablet yerine kargo paketinden çıkan taş karşısında şok yaşadı. Engelli olması nedeniyle dayısı tarafından alınan kargo paketi, açıldığında içinden beklenen tablet yerine kare şeklinde bir taş çıkınca Zengin'in üzüntüsü büyük oldu.

Satıcı ve Kargo Şirketi Arasında Sorun

Yaşanan olay sonrasında Zengin, aldığı tabletin satıcı firmasını arayarak durumu bildirdi. Ancak mağaza sorumluluğu kabul etmeyerek, kargonun sorunlu olabileceğini belirtti. Kargo şirketi de benzer bir yanıt verince Zengin, Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuruda bulundu. Ayrıca avukatı aracılığıyla da hukuki süreç başlatma kararı aldı. Sibel Zengin, "20 bin lira söz konusu ortada, iki tarafta suçu birbirine atıyor. 20 bin liralık bir tablet satın aldık. Satıcıyı aradığımızda, 'Aldığınız internet sitesi üzerinden satıcıya iade edin, iade olursa paranızı alırsınız' dediler. Biz iade ettik. İadeyi reddettiler, içinde taş olduğu için kabul etmediler. Tutanak gönderdiler iade olmadığına dair. Gelen taş da şu şekilde. Ben şikayetçiyim, böyle durumda şikayet edilmesi gerekiyor. Avukatımızla hukuki süreci başlatacağız. Yani taşı görünce şok oldum, 20 bin lira verdim. Birazcık zoruma gitti, üzüldüm. Ben para biriktirerek aldım o ürünü. Böyle bir taş geldi bize, şok olduk. Tablet beklerken taş geldi. Yani aldığımız tablet yok" şeklinde yaşadıklarını ifade etti.

Tüketici Konfederasyonu'ndan Uyarı

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, yaşanan olayı "internet üzerinden açık bir dolandırıcılık" olarak nitelendirdi. Ağaoğlu, tüketicilere tanınmış internet satış portalları üzerinden alım yapma uyarısında bulunarak, güvenilir sitelerin dahi dolandırıcılara açık olabileceğine dikkat çekti.