Kadın Kilolu Kocasına Duygusal Şiddet Uyguladığı İçin Tazminat Ödeyecek

Kadın Kilolu Kocasına Duygusal Şiddet Uyguladığı İçin Tazminat Ödeyecek
Ankara'da bir mahkeme, kilolu olduğu gerekçesiyle kocasına duygusal şiddet uyguladığı tespit edilen bir kadını tazminata mahkum etti.

M.S.A. adlı bir adamın, eşi V.A.'ya karşı açtığı boşanma davası, dikkat çekici detaylarla dolu. Adam, eşinin kilosunu bahane göstererek kendisine duygusal şiddet uyguladığını öne sürdü.

Ankara 7. Aile Mahkemesi, yargılama sonucunda kadının kocasına karşı kusurlu olduğuna hükmetti. Mahkeme kararında, kilolu olması sebebiyle kocasına küçük düşürücü ifadeler kullandığı, diyet ve spor programları uygulayarak cinsel birliktelikten kaçındığı belirtildi.

Mahkeme, tarafların ekonomik ve sosyal durumlarını göz önünde bulundurarak, kocanın lehine 15 bin lira maddi tazminata hükmetti. Ayrıca kadının kocasının kişilik haklarına saldırı niteliğindeki davranışları nedeniyle 5 bin lira manevi tazminat ödemesine karar verildi.

Karar, istinaf mahkemesi tarafından da onaylandı. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, Ankara 7. Aile Mahkemesinin kararını uygun buldu ve tazminat cezasını onadı.