Yeni Haftada Sıcaklık Artışı Bekleniyor

Yeni Haftada Sıcaklık Artışı Bekleniyor

Yeni haftada Türkiye genelinde sıcaklık artışı yaşanacak. Sıcaklıklar 5 ila 8 derece arasında artarak mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre hafta boyunca az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor. Haftanın ilk gününde İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Karadeniz Bölgesi ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yağışlı bir hava öngörülüyor. Özellikle Karadeniz'in iç kesimleri, Rize, Artvin ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Başkentte Kısa Süreli Yağışlar, İstanbul ve İzmir'de Sıcaklık Artışı

Ankara'nın kuzey kesimlerinde pazartesi günü kısa süreli yağış görülecek. Ardından cuma gününe kadar yağış beklentisi düşerken sıcaklık 14 derece civarında seyredecek. İstanbul'da ise 3 gün boyunca yağış beklenmiyor, sıcaklık hafta sonuna kadar 17 derece olarak tahmin ediliyor. İzmir'de çarşamba ve perşembe günleri sağanak yağış görülecek, sıcaklık ise 19 dereceye yükselecek.

Denizlerde Rüzgar Etkili Olacak

Denizlerde ise haftanın ortasına kadar etkili rüzgarlar bekleniyor. Orta ve Doğu Karadeniz'de fırtına uyarısı yapılırken Marmara, Ege ve Akdeniz'de orta kuvvette rüzgarların esmesi öngörülüyor.