Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Salı

17°/

Çarşamba

11°/

Perşembe

12°/

Cuma

/

Cumartesi

/

Pazar

13°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK EKİPLERİNDEN GIDA DENETİMLERİ

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen gıda denetimleri sürüyor.Eskişehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından konuyla alakalı yapılan açıklamada, 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri,...

Yayınlanma:

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen gıda denetimleri sürüyor.
Eskişehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından konuyla alakalı yapılan açıklamada, 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında rutin denetim faaliyetlerinin sürdürüldüğü belirtildi. İşletmelerin büyük çoğunluğunun mesai saatleri içerisinde denetlendiği ifade edilen açıklamada, “Mesai saatleri dışında gerçekleşebilecek uygunsuzluklara ve acil durumlara müdahale edilebilmesi amacıyla İl Müdürlüğümüz, İlçe Müdürlüklerimiz ve İl Kontrol Laboratuvar Müdürlüğümüz bünyesinde icapçı ekipleri görevlendirilmekte ve yaşanan olumsuzluklara anında müdahale edilmektedir” diye belirtildi.
Gıda kontrolü yapan ekiplerin hafta sonu ve diğer çalışma saatlerinde de rutin denetimler gerçekleştirdiği kaydedilirken, “Arıca Gıda Kontrolörü personelimizin mesai dışı denetimleri yapabilmeleri için alınan valilik oluru uyarınca kurumumuz tarafından Emniyet Müdürlüğü, belediyeler ve benzeri gibi diğer kamu kuruluşlarının ortak denetim talepleri doğrultusunda da belirli periyotlarla hafta sonu ve diğer çalışma saatlerinde rutin denetimler gerçekleştirilmektedir. Alo174 Gıda Hattı, Bimer ve/veya diğer yazılı şikayetler doğrultusunda da normal çalışma saatleri dışında faaliyet gösteren işletmeler, icapçı ekiplerimiz tarafından denetlenmektedir. Kayıt dışı işletmelerle mücadele, yukarıda bahsedilen prensipler çerçevesinde mesai saatleri içerisinde ve dışında yürütülmeye devam edecektir” ifadelerine yer verildi.

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler