Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Yerel Kars

Gıda Ve Yem İşletmelerinin Dikkatine!

Kars’ta bulunan Gıda ve Yem İşletmelerinin kayıt ve onay işlemlerinin 31. Aralık 2014 tarihinde sona ereceği bildirildi.İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda...

Yayınlanma:
Gıda Ve Yem İşletmelerinin Dikkatine!

Kars’ta bulunan Gıda ve Yem İşletmelerinin kayıt ve onay işlemlerinin 31. Aralık 2014 tarihinde sona ereceği bildirildi.
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu gereğince onaya tabi işletmeler faaliyete geçmeden önce Bakanlıktan onay almak ve kayıt işlemine tabi gıda işletmeleri ise faaliyetleri ile ilgili işletme kayıtlarını Bakanlığa yaptırmak zorunda olduklarını söyledi.
Düzgün; “17 Aralık 2011 tarihinden önce Bakanlığımızdan çalışma izni ve gıda sicili belgesi, kayıt belgesi veya bu belgelere eşdeğer belge almış ve halen faaliyet gösteren kayıt kapsamındaki gıda işletmeleri, bu belgelerini en geç 31.12.2014 tarihine kadar kayıt belgesi ile değiştirmek zorundadırlar. Ayrıca Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik gereğince modernizasyon planı veren ve planları kabul edilerek süreleri 30.12.2014 tarihine kadar uzatılan onay kapsamındaki işletmelerin de modernizasyon planında yer alan tarih ve aşamalara uymaması durumunda işletmenin faaliyeti durdurulacak” dedi.
Kayıt yaptırmayanlara idari para cezası uygulayacaklarını ifade eden Düzgün, “2015 yılında yapılacak denetimlerde işletme kaydını yaptırmadan faaliyet gösterdiği tespit edilen gıda üretim işyerlerine, depo, perakende, toplu tüketim işletmecilerine idari para cezası uygulanacaktır. Onay kapsamında olup da onay işlemlerini yaptırmadan faaliyete gösteren gıda ve yem işletmelerine de idari para cezası uygulanacaktır. Ayrıca işyerlerinin faaliyeti durdurulmakta, üretilen ürünlerin de mülkiyeti kamuya geçirileceğini belirtti. Gıda ve yem işletmecilerinin mağdur olmamaları için yasal sorumluluklarını süresi içinde yerine getirmeleri gerekmektedir” diye konuştu.

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler