Giresun Gazeteciler Derneği Proje İçin Makale Bekliyor

Giresun Gazeteciler Derneği Proje İçin Makale Bekliyor

Giresun Gazeteciler Derneği (GGD) Başkanı Bekir Bayram yürütmekte oldukları AB projesi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Konu ilişkin yazılı bir açıklama yapan Bekir Bayram, “Bilindiği üzere, medyada tekelleşmenin konu edildiği, ‘Türk Medyasında Haber Takibi’ (News Coverage on Turkish Media Landscape) konulu AB projemizin kapsamında, 3’ü Türkiye’de 2’si de İsveç’te konferans ve seminer düzenlenecektir. Projeyi İsveç’ten ‘Sınır Tanımayan Gazeteciler Derneği’ (ReportrarUtanGranser) ile birlikte yürütüyoruz. Projemiz yürütülmesi ve tamamlanması aşamasında hem Türkiye’nin hem de Giresun’un sosyal ve kültürel alanda tanıtımına önemli ölçüde katkı sağlanacaktır. Projemiz aynı zamanda AB ile Türkiye arasında bir köprü görevi yapacaktır.Bu nedenle çok mutlu olduğumuzu belirtmek isterim” dedi.
Projenin ana konusu olan makale yazımı konusunda öncelikle Giresun’da göreve yapan gazetecilerden destek beklediklerini ifade eden Bayram, “Özellikle makale yazımı konusun Giresunlu gazeteci arkadaşlarımızdan projemize katkı bekliyoruz. Makale yazacak veya yazmak isteyen gazeteci dostlarımızın en geç 10 Ocak 2015 tarihine kadar isim bildirmeleri gerekmektedir. Giresun’da hazırlanacak olan bu kitapta herkesin isminin yer almasını isterim. Bir yıl sürecek olan projemizle ilgili Giresun’da değişik etkinlikler de düzenlenecek ve medyada tekelleşmenin konu edildiği makaleler (100 makale) kaleme alınacaktır.Makalelerin İngilizceye çevrileri yapıldıktan sonra kitap (400 kitap) haline getirilip AB ve Türkiye’de ilgili kurumlara dağıtımı gerçekleştirilecektir” şeklinde konuştu.
GGD Başkanı ve Proje Yasal Temsilcisi Bekir Bayram açıklamalarını şöyle sürdürdü:
“Türkiye, Avrupa Birliği ülkeleri ve hemen hemen tüm dünya ülkelerinde, medya sektörüne bu sektörün dışındaki aktörler tarafından yapılan yoğun müdahaleler rahatsızlık verici boyutlara ulaşmıştır. Projemiz, uluslararası kamuoyunda bu konuda farkındalık oluşturmaya, sorunun temel nedenleri ve çözüm önerileri, tüm ülke kurum ve vatandaşlarına olan olumsuz etkilerini, doğuracağı negatif sonuçları bizatihi sektörün içerisindeki kişilerin yorumlarıyla kamuoyuna yansıtılmasını hedeflemektedir. Yazılacak olan makalelerden oluşacak bu kitap aynı zamanda kaynak bir eser olacaktır.”