Giresun Ticaret Odası Sigorta Acentelerini Bilgilendirildi

Giresun Ticaret Odası Sigorta Acentelerini Bilgilendirildi

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Giresun Sigorta Acenteleri ve TARSİM işbirliğinde Tarım Sigorta poliçelerinin eksiksiz düzenlenmesi konusunda toplantı düzenlendi.
Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada "Sigorta sektörü son yıllarda aşamalardan geçmektedir. Kurumsal yapıya kavuşan ve süreci devam eden sigortacılıkta devletin teşvik uygulamaları öne plana çıkmaktadır. Hayatın her evresinde Sigorta acentelerinde yapısal değişiklikler dikkat çekmektedir. Kurumsallaşma sürecinde acente açılışlarında lisans mezunu ve mesleki tecrübe şartı getirilmesi sektör için önemli bir adım olmuştur. Bu kriterlerin Giresun Ticaret ve Sanayi Odası’nın emeği çoktur. Doğrudan Gelir Desteği’nin 3 yıl daha uzatılması yönünde yapılan lobi çalışmalarında fındıkda yaşanılan don afeti gerekçesiyle devletimizin çiftçiye sağlayacağı desteğin bundan böyle Tarım Sigortası şartına bağlanması teklif edildi. Tarım Bakanlığı da bizlere resmi yazı ile iyi niyet aldıklarını ve konun 2015 yılında büyük ölçüde netleştirileceğini bildirdi" dedi.
TARSİM Müdürü Bülent Yaşaroğlu ise 2014 yılında yaşanan don olayından sonra şu an çok yoğun bir şekilde sigorta yaptıklarını ve bu sürecin vatandaşlara iyi bir dilde anlatılması gerektiğini bunun için bu toplantıyı gerçekleştirdiklerini söyledi.