Giresun’da Akut, İl Genel Meclisi’nden Destek İstedi

Giresun’da Akut, İl Genel Meclisi’nden Destek İstedi

Giresun, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) İl Genel Meclisi’nin Ocak ayı toplantısına katılarak tamamen gönüllü olarak yaptıkları çalışmalarda ihtiyaç duydukları araç ve gereçler konusunda destek istedi.
Giresun İl Genel Meclisi’nin toplantısına katılan AKUT Giresun ekibi, önce yaptıkları çalışmalarla ilgili sunun gerçekleştirdi ardından ise daha verimli çalışmaları için ihtiyaç duyulan araç ve gereçler konusunda destek istendi.
AKUT Giresun Ekip Başı Dr. Cengiz Cindemir, Türkiye genelinde olduğu gibi Giresun’da da AKUT ekiplerinin tamamen hiçbir menfaat ve beklenti içerisinde bulunmadan gönüllü kişilerin oluşturduğu ekiple arama kurtarma çalışmalarında bulunulduğu belirtti.
Dr. Cindemir “Her biri farklı mesleklerde görev yapmalarına rağmen herkes kendi zamanlarından fedakarlık yaparak gönüllü olarak gece gündüz göreve hazır beklemekte ve gitmektedir.Hiç bir ekip elemanı gece arama kurtarmada olduğu için ertesi gün işine geç gitmek izinli sayılmak gibi bir özel duruma da sahip değildir. Yine hiç birisinin hiçbir menfaati de bulunmamaktadır. AKUT tamamen gönüllü kişilerin yer aldığı bir ekiptir. Bunun yanı sıra ihtiyaç duyduğumuz araç,gereç ve malzemelerde yine bağış ve yardımlarla alınmaktadır. Bizler zor ve imkansız koşullarda çok önemli başarılarda bulunmaya çalışıyoruz.Bu konu da da İl Genel Meclisi’nin yardım ve desteğini bekliyoruz. Bunu yardım ve desteği kendimiz için değil, can ve mallarını kurtarmaya çalışacağımız ihtiyaç duyan kişiler için istiyoruz” dedi.
AKUT’un direk insan odaklı bir çalışmayı gönüllü yürüttüğünü belirten CHP İl Genel Meclisi Üyesi Ömer Mustafa Yılmaz, herkesin zor zamanında yardımına koşan ekibi gerekli desteğin sağlanması gerektiğini ifade etti.
AKUT Giresun ekibinin ne denli zor koşullarda çalıştığı bildiğini ifade eden İl Genel Meclisi Başkanı Mürşit Gürel ise, kendilerine verilen ihtiyaç listesini değerlendirerek yapılması gereken desteği sağlamaya çalışacaklarını söyledi.