Giresun’da Bazı Parti Ve Sendika Temsilcilerine Gezi Davası

Giresun’da Bazı Parti Ve Sendika Temsilcilerine Gezi Davası

Geçen yıl haziran ayında yaşanan Gezi olaylarında Giresun’da sokağa çıkanları örgütledikleri ve 2911 sayılı yasaya aykırı davrandıkları iddiasıyla haklarında dava açılan bazı siyasi parti ve sendika temsilcileri hakim karşısına çıktı.
Dava, Giresun Adalet Sarayı’nda 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde saat 10.30’da görülmeye başlandı. Duruşmaya CHP İl Başkanı Eşref Karaibrahim, Eğitim Sen Şube Başkanı Hayri Şenel, Halkevleri ve Haber Sen Giresun Temsilcisi Şenel Kalafat, ÖDP Giresun Temsilcisi Eray Kurt ve SYKP Giresun Temsilcisi Aykut Bingöl katılırken, ÖDP Giresun Temsilcisi Eray Kurt askerde olduğu için katılamadı.
Cumhuriyet Halk Partisi Giresun İl Başkanı Eşref Karaibrahim, yaptığı konuşmada, “Bence gülünç bir şey. Burada bulunmamın da bir anlamı olduğunu düşünmüyorum. Bizim günümüzü meşgul etmeleri, hukuku meşgul etmeleri, mahkemeleri meşgul etmelerini gülünç bir hareket olarak değerlendiriyorum. Biz CHP olarak Gezi ile ilgili bir toplantıya Belediye Meydanı’nda katıldık. Ben internet sitesinden bir paylaşım yaptım ve bu paylaşımdan dolayı beni mahkemeye vermişler. Bizi böyle mahkemelere getirip yıldıracaklarını düşünmüşler herhalde. Hiç böyle şeylere teşebbüs etmesinler, biz bunları yapmaya devam edeceğiz, hakkımızı aramaya, siyasetimizi yapmaya devam edeceğiz. Bütün halkımızla dik durmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Eğitimsen Şube Başkanı Hayri Şenel ise, “Gezi eylemleri döneminde Türkiye’nin bütün kentlerinde yüz binler sokağa döküldü. Giresun’da da 5 bin kişi vardı. Biz bu eylem ve etkinlikleri örgütlediğimiz iddiasıyla Giresun’da demokratik kitle örgütü temsilcisi olarak 5 kişi yargılanıyoruz. En demokratik hakkını kullandığı için insanlara soruşturma açmak, baskının başka yöntemidir. Bu iddianamede en çarpıcı olarak Gazi Caddesi’nde trafiği engellemek ibaresi var ki Gazi Caddesi 3 yıldır trafiğe kapalıdır. Bu da davanın ne kadar hukuki gerekçelerden yoksun olduğunu gösteren bir ifadedir diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu.