Giresun’daki Kazı Çalişmalari Belediyesi Meclisinde Konuşuldu

Giresun’daki Kazı Çalişmalari Belediyesi Meclisinde Konuşuldu

Giresun’da yapılan kazı çalışmaları sonucunda vatandaşların mağduriyeti Giresun Belediyesi meclisinde konuşuldu.
Giresun Belediyesi’nin Aralık ayı 1. oturumu gerçekleştirildi. Giresun Belediye Başkan Yardımcısı Hayati Tökez’in Meclis Başkanlığı’nda yapılan toplantıda imar değişiklikleri gündeme geldi. Giresun Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanı Hasan Ali Tütüncü’nün gündem dışı konuşmasında Giresun’da yapılan elektrik, Doğalgaz ve MOBESE kazı çalışmalarının şehirde ciddi sıkıntılara yol açtığını belirtti.
Tütüncü yaptığı konuşmada, “Giresun’da yapılan kazılarda yollar çamur içinde kaldı. Bir de bunun üzerine yola çakıl döktüler, iki aydır çakıl kaldırılmıyor. Bu denetimsizliktir. Birisi bu çalışmaları denetlese taşeron firma depo olarak kullanıp iki ay çakılı yolda bekletemez. Ben de zamanında bu tür çalışmalar yaptım. Çalışmayı yapan müteahhit firma yaptığı çalışmada yıkmış olduğu yerlerin giderilmesi için belediyeye kendi aralarındaki anlaşmaya göre para öder. Keşke belediye AKSA ile böyle bir anlaşma yapsaydı. Yıkılan yerlerin tamiratını AKSA yapsaydı” dedi.
Belediye Meclis Başkanı Hayati Tökez ise, “Şuanda Giresun’da üç tür kazı çalışması yapılıyor. Doğalgaz çalışması, Elektriklerin yer altına alınması ve Emniyet Müdürlüğü’nün Mobese tabir edilen kamera sistemiyle şehrimiz donatılıyor. Bu üç çalışma da kazı ile yapıldığı için şehrimizde üç ayrı kazı çalışması gerçekleşiyor. Biz belediye olarak ısrarla bir uyum halinde çalışma yapalım istedik. Biz güzergahı saptayalım, üçünüz birden aynı yerde çalışın dediysek de bu anlayışı karşı taraflardan göremedik. Burada en büyük uyumsuzluk AKSA firmasının taşeronlukla çalışmasından ileriye geldi. AKSA işi taşeron firmaya devretti. Bu taşeron firma ise dönem dönem iş bırakıyor. Şuanda en kötü sezon olan kış sezonuna girdik. Yağmurun devam etmesiyle bu tip sıkıntıları yaşıyoruz. Ben hemşerilerimizden biraz daha dişlerini sıkmalarını istirham ediyorum. Önümüzdeki Mart-Nisan aylarından itibaren büyük bir asfalt çalışmasına girilecek ve bu tahribatlar tertemiz düzenlenecektir” dedi.