Gizem Frit Akkök Holdinge Satıldı

Gizem Frit Akkök Holdinge Satıldı

Kimya sektöründe üretim yapan Gizem Frit, Akkök Holding’e satıldı. Gizem Frit, Ak-Kim Kimya Sanayi A.Ş bünyesine dahil edilirken, iki firmanın genel müdürleri satış sonrası basın karşısına çıkarak soruları yanıtladı.
Ak-Kim Genel Müdürü Onur Kipri firma ve satış hakkında kısaca bilgi vererek, “AK-Kim Kimya 1977 yılında kuruldu. Yalova’da merkez fabrikamız var. Yaklaşık 300 bin metrekare alanda 491 çalışanımız 180 milyon dolar cirosu olan tamamen kimya sektöründe çalışan firmayız. 55 ülkeye ihracat yapıyoruz. Kimya grubu olarak 3 şirketten oluşuyoruz. Kimya çok önemli bir sektördür. Üçüncü ihracat yapan bir sektördür. Türkiye’de kimyasal madde ihtiyacı çok fazla. Türkiye’de 36 milyarlık kimyasal üretiliyor. Biz burada çok büyük fırsat görüyoruz. Bu çalışmalar kapsamında Gizem Frit’te Tolga beyle tanıştık. Kimya sektörü çok geniş. Gizem Frit dünya’da ikinci kendi alanında. Bizim için çok değerli bir proje idi bu. Hayırlara vesile olur” ifadelerini kullandı.
Gizem Frit Genel Müdürü Tolga Ballık ise yaptığı açıklamada, “Sakaryalı yerel bir firmayız. Biz ikinci kuşağız firma yöneticisi olarak. Bizim amacımız Türkiye’de yapılmayan ürünleri Türkiye’de yapmak ve bunları yurt dışına yapmaktır. Yaptığımız ürünlerin hepsi bu amaca hizmet etmiştir. Bir çok bilmediğiniz ürünleri Sakarya’da üretiyoruz. Günlük hayatımızda bizimle olan bir çok malzeme üretip ihracat ediyoruz. Hendek 2. Organize Sanayisinde devam etmekteyiz hizmete. Biz Gizem Frit’in dünya tarafından tanınmasını istiyorduk onun için böyle bir adım attık” diye konuştu.
Basın toplantısı soru cevap olarak devam etti. Soru cevap kısmından sonra toplantı toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.