Gölbaşı Belediyesi’nden Gazi Ve Şehit Yakınlarına Kktc Gezisi

Gölbaşı Belediyesi’nden Gazi Ve Şehit Yakınlarına Kktc Gezisi

Gölbaşı Belediyesi, gazi ve şehit yakınlarını 19 Eylül Şehit ve Gaziler Günü dolayısıyla ücretsiz KKTC gezisine gönderiyor.
Gölbaşı Belediyesi tarafından düzenlenecek olan 2 gece 3 günlük Kıbrıs gezi programına 80 kişilik kafile katılacak. Düzenlenen gezi programı 15 Eylül’de başlayıp, 17 Eylül’de son bulacak. Düzenlenen ücretsiz gezide gazi ve şehit yakınları Kıbrıs’da sarayları, kaleleri, şehitlikleri, müzeleri, yeşil hat sınır gezisi, tarihi Girne Kapısı, Magosa Surları, Kapalı Maraş Bölgesi, Magosa Surlar içi, Namık Kemal Zindanı, Lala Mustafa Paşa Camii, Beylerbeyi köyü ve Girne kıyı şeridi manzarası, Girne yat limanı, Barış ve Özgürlük Anıtı, Yavuz Çıkartma Plajı ve Özgürlük Anıtı, Mavi Köşk gibi yerleri ziyaret edecekler.
Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, “Bugün aziz vatanımızda huzur içinde yaşıyorsak; şehit ve gazi olan ecdadımızın sayesindedir. Onlara çok şey borçluyuz. Bizlere düşen, onlara layık evlatlar olarak aldığımız emaneti hakkıyla taşımak ve Türkiye’mizi yeryüzünde şehitlerimize layık bir konuma getirmektir. 19 Eylül Şehitler ve Gaziler haftası olması nedeniyle gazilerimizi ve şehit yakınlarımızı unutmayarak biraz da olsa onların bugünlerinde belediye olarak yanlarında olmak istedik. Bu tür organizasyonlarla gazilerimizi ve şehit yakınlarımızı bir araya getirerek o günleri yerinde yad etmelerine olanak sağlıyoruz. Ayrıca Kıbrıs Barış Harekatı sırasında gazi olan gazilerimizi ve şehit yakınlarımızı Kıbrıs’ı gezdirerek 40 yıl aradan sonra o heyecanı ve ruhu yaşatacağız” dedi.