Görme Engellilere Kur’an-ı Kerim Kursu

Görme Engellilere Kur’an-ı Kerim Kursu

Antalya’nın Manavgat ilçe Müftülüğü tarafından düzenlenen kursta kabartma yazılı Kur’an-ı Kerim’den Kur’an okumasını öğrenen 3 görme engelli kursiyere belgeleri verildi.
Manavgat Müftülüğü tarafından açılan kursta 3 görme engelli vatandaş, Kur’an-ı Kerim okumayı öğrendi. Azime Yılmaz (30), Hanife Bolat (29) ve Eray Bolat (20) isimli görme engellilerin Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenmeleri nedeniyle sertifika töreni düzenlendi. Manavgat Müftülüğü altında bulunan Kuran kursunda düzenlenen sertifika törenine Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Manavgat Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, Kaymakamlık Engelli Koordinatörü Guddusi Aydın, Müftülük personeli ve kuran kursu kursiyerleri katıldı.
Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, insanoğlunun istemesi ve kendisine imkan sağlanması durumunda her türlü engeli aşabileceğinin en güzel göstergesinin bu kurs olduğunu söyledi.
Manavgat Müftüsü Hasan Hayri Yaşar ise, “Manavgat müftülüğü bünyesinde erkek ve kız kuran kurslarımız yatılı olarak hizmet vermekte olup, dinimizi ve yüce kitabımız kuranı en güzel şekilde öğretmenin gayreti içerisinde olmaktadır. Bugün sertifika töreni düzenlediğimiz görme engelli kursiyerlerimiz Side yatılı kız kuran kursumuzda eğitim görmüş olup bundan sonra da eğitimlerine yatılı olarak devam edecektir” dedi.
Kursiyerlerden Azime Yılmaz, 3 yıl önce geçirdiği bir rahatsızlığın ardından görme yetisini kaybettiğini belirterek “Hayatımın en mutlu günlerinden birisini yaşıyorum. Önce kabartma yazısını ardından da Kur’an-ı Kerim okumayı öğrendim. Daha da ilerletip hafız olmayı düşünüyorum. Başta kurs hocamız olmak üzere bizlere bu imkanı sağlayanlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Kendisi gibi doğuştan görme engelli olan erkek kardeşi Eray ile birlikte kursa katılan Hanife Bolat ise, Kur’an öğrenmenin kendisine mutluluk verdiğini, yatılı kursta ilerletmek için elinden gelen gayreti göstereceğini söyledi.
Ablası ile birlikte kursa katılan Eray Bolat, kendisinin ablası ve Azime Yılmaz gibi yatılı kursta kalma şansının olmadığını, annesi tarafından kursa getirilip-götürülerek kuranı ilerletmek istediğini belirterek, “Ben bugüne kadar verdiğimiz eziyetten dolayı hocamız Melike hanımdan özür diliyorum. Bizlere sabretti ve bizlerin kuran öğrenmesini sağladı. Kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır” dedi.