Gümrük Müdürlüğünden Kaymakam Demir’e Ziyaret

Gümrük Müdürlüğünden Kaymakam Demir’e Ziyaret

Ünye Gümrük Müdürlüğü çalışanları 26 Ocak Dünya Gümrük Günü münasebetiyle Ünye Kaymakamı Mustafa Demir’i makamında ziyaret etti.
Ziyarette konuşma yapan Kaymakam Demir, Gümrük Müdürlüğü’nün Türkiye’ye gelen kişilerle ilk teması gerçekleştiren bir kurum olduğunu ve dolayısıyla temsil anlamında önemli bir yere sahip olduklarını belirtti.
Dünya Gümrük Örgütü Konseyi’nin 26 Ocak 1953 tarihinden 17 ülkenin katılımıyla Brüksel’de gerçekleştirdiği ilk toplantı aynı zamanda “Dünya Gümrük Günü” olarak ilan edildi. Günün önemine ilişkin Ünye Gümrük Müdürlüğü çalışanları tarafından Ünye Kaymakamı Mustafa Demir’e ziyaret gerçekleştirildi.
Ziyarette açıklamalarda bulunan Kaymakam Demir, “Gümrüklerimiz ülkemizin yurt dışına, yurt dışından da Türkiye’ye açılan kapısı. Bizim şu andaki Ünye Gümrüğümüz aynı zamanda pasaportlu yolcu girişi yapılan kapılardan bir tanesi. Bundan dolayı ilk defa gelen Ünye’den Türkiye’ye girecek olan birisi ilk defa teması sizlerle yapıyor. Onun için sadece orada görev yaparken devletin bize verdiği iş bu diye bakmamak lazım. Devleti temsil deyince bizde genelde yurt dışı temsilleri ya da vali, kaymakam gibi kişilerin temsil edebileceği düşünülüyor. Fakat devlet temsilinde asıl o ilk temastaki tutum ve davranıştır. Ben ilk teması her zaman önemserim. Devlet temsili, devleti en iyi şekilde temsil etmek bazen 30 saniyenizi alır. Ondan dolayı buna dikkat etmenizi dilerim” diye konuştu.