9. İyilik Gemisi Gazze Halkı İçin Mısır'da

9. İyilik Gemisi Gazze Halkı İçin Mısır'da
Türkiye'den Gazze'ye yönelen "İyilik Gemisi", Türk Kızılay öncülüğünde toplanan insani yardım malzemelerini taşıyarak Mısır'ın El-Ariş Limanı'na ulaştı.

Mısır'ın El-Ariş Limanı'nda, Türkiye'den Gazze'ye gönderilen "9. İyilik Gemisi"nde taşınan 3 bin 774 ton insani yardım malzemesinin tahliyesi başladı. Türk Kızılay tarafından hazırlanan yardımlar, Gazze'ye ulaştırılmak üzere Mersin'den yola çıktıktan sonra bu limana ulaştı.

Türk Kızılay'ın öncülüğünde temin edilen gıda, bebek malzemeleri ve uyku tulumları gibi acil ihtiyaç malzemeleri, İsrail saldırılarının hedefi olan Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkına ulaştırılmak üzere hummalı bir çalışma ile gemiye yüklendi.

16 Nisan'da Mersin'den yola çıkan ve dün öğle saatlerinde El-Ariş Limanı'na ulaşan "9. İyilik Gemisi"nde tahliye öncesi hazırlıklar tamamlandı. Gemiden vinç yardımıyla indirilen 227 bin 63 gıda paketi, 869 ton un, 14 bin 700 bebek bezi, 2 bin uyku tulumu ve 400 ton muhtelif malzeme, rıhtıma indirilmeye başlandı.

Tahliye edilen yardımlar, tırlar ve kamyonlarla Refah Sınır Kapısı'na taşınacak. Burada gümrük işlemlerinden geçirilen malzemeler, Gazze Şeridi'ndeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere dağıtılacak.